BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Μπαράζ προγραμμάτων στις ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί εξαγωγείς βόειου κρέατος υψηλής ποιότητας θα διατηρήσουν την αδασμολόγητη πρόσβασή τους στις αγορές της ΕΕ, τουλάχιστον μέχρι το 2015, μετά την απόφαση των Βρυξελλών να επεκτείνουν την ποσόστωση για προϊόντα χωρίς ορμόνες, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), την Πέμπτη 1η Αυγούστου.

Τρύπια βάρκα 356

2
0
Η Κομισιόν ανακοίνωσε προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για νέες αγροτικές μελέτες που θα αφορούν: Προτιμησιακά εμπορικά καθεστώτα, προδιαγραφές εμπορίας κρεάτων, ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών κρασιών και τους οργανισμούς ελέγχου των πληρωμών των κοινοτικών επιδοτήσεων. Η προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων είναι η 19η Σεπτεμβρίου.

Ο πρόσφατος καύσωνας στην Ανατολική Ουάσιγκτον πλήττει την καλλιέργεια πατάτας στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της αμερικανικής Επιτροπής Πατάτας, Κρις Βόιτ, οι πατάτες είναι μικρότερες από το κανονικό, αλλά η ποιότητα είναι εξαιρετική. Η Ουάσιγκτον είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός πατάτας των ΗΠΑ, μετά το Αϊντάχο. Οι πατάτες είναι το τέταρτο πολύτιμο αγαθό του κράτους, μετά από τα μήλα, το γάλα και το σιτάρι. Η συγκομιδή έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Μόλις το 2019, δηλαδή σε έξι χρόνια από τώρα, θα είναι έτοιμο το εμβόλιο για την αντιμετώπιση της φυματίωσης των βοοειδών, λένε Βρετανοί επιστήμονες.

Η Λευκορωσία περιορίζει προσωρινά τις εισαγωγές αγελάδων και μικρών μηρυκαστικών από τη Λιθουανία, εξαιτίας κρουσμάτων του ιού Σμάλενμπεγκ (Schmallenberg). Εκπρόσωποι της υπηρεσίας κτηνιατρικών ελέγχων της χώρας σημειώνουν ότι ο ιός έχει πρόσφατα εξαπλωθεί στην Ανατολική Ευρώπη. Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Μαΐου 2013, εξαγωγές βοοειδών και μηρυκαστικών από την ΕΕ προς τη Ρωσία επιτρέπονται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Κινεζικές αρχές επέβαλαν τσουχτερά πρόστιμα συνολικού ύψους 670 γιουάν (109,5 εκατ. δολάρια) σε έξι γαλακτοβιομηχανίες για τον καθορισμό των τιμών. Τα πρόστιμα έχουν ως εξής: Στις αμερικανικές εταιρείες Mead Johnson και Abbott, την κινεζική Biostime, τη Fonterra της Νέας Ζηλανδίας, την ολλανδική Friesland, καθώς και την Dumex, θυγατρική της γαλλικής Danone.
o Γύλο
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία