BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Στο Silicon Valley βρίσκει κεφάλαια το αγροτικό «χάι τεκ»

Στο επόµενο επίπεδο έχει περάσει η αγροτική τεχνολογία, διαµορφώνοντας πλέον το δικό της επενδυτικό χάρτη, µε τις νέες επιχειρήσεις αυτού του τοµέα να βρίσκουν έδαφος και κεφάλαια αποκτώντας πάτηµα στην καρδιά της παγκόσµιας τεχνολογίας, στο Silicon Valley της Αµερικής. Ως γνωστών στην περιοχή αυτή όλες οι νεοφυείς επιχειρήσεις που εδρεύουν αναµένουν την εξαγορά τους από κάποιον «µεγάλο».

Στο Silicon Valley βρίσκει κεφάλαια το αγροτικό «χάι τεκ»

0
0
Ενδεικτικό της τάσης που επικρατεί σύµφωνα µε τον αµερικανικό Τύπο, είναι η κίνηση της Monsanto να εξαγοράσει την µετεωρολογική εταιρεία Climate Corp µε 1 δις δολάρια, ενώ σκοπεύει να δώσει παραπάνω από 150 εκατ. δολάρια ώστε να απορροφήσει νεοφυείς εταιρείες αγροτικής τεχνολογίας. Παράλληλα οι εταιρείες Chiquita, Dole και Taylor Farms (ο παγκοσµίως µεγαλύτερος παραγωγός φρεσκοκοµµένων λαχανικών) µπήκαν τον περασµένο Γενάρη σε ένα πρόγραµµα που έχει ως σκοπό να συνδέσει εταιρείες που αναπτύσσουν µηχανήµατα και εξοπλισµό ακριβείας για αγροτική χρήση µε κολοσσούς της βιοµηχανίας τροφίµων.

Σύµφωνα µε την εταιρεία AgFunder που φέρνει σε επαφή επενδυτές µε επιχειρήσεις αγροτικής τεχνολογίας, µέσα από την πλατφόρµα της έχουν περάσει σε ένα χρόνο συµφωνίες 1,4 δις δολαρίων, ενώ όπως σηµειώνει ο συνιδρυτής της Μάικλ Ντιν «η τάση αυτή για τους αγρότες σηµαίνει πως θα έχουν την ευκαιρία να έχουν στα χέρια τους µηχανήµατα και εξοπλισµό που κανονικά θα τα έβλεπαν σε µία 10ετία. Και για όσους αγρότες συµµετέχουν σε τέτοιες καινοτόµες επιχειρήσεις, σηµαίνει ότι η τσέπη τους θα γεµίσει»
Ακόµα ένα ενδιαφέρον στοιχείο για τον ίδιο είναι πως οι περισσότεροι από τους νέους επιχειρηµατίες έχουν µεγαλώσει σε αγροτικά νοικοκυριά και έχουν ασχοληθεί ενεργά µε το χωράφι, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η γεωργία πηγαίνει στο Silicon Valley και γυρνά πάλι πίσω στη γεωργία»
Υπενθυµίζεται πως την ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο πόρων που περιλαµβάνει επενδυτικά κεφάλαια, εγκαταστάσεις κατασκευής και δοκιµών και κανάλια διανοµής, δίνει παράλληλα σε νέες επιχειρήσεις αγροτικής τεχνολογίας και η «θερµοκοιτίδα» των Google, DuPont, AGCO και εταιρειών πληροφορικής, «Farm2050»

Παγκόσµιο Συνέδριο Επενδυτών Αγροτικής Τεχνολογίας, 3 µε 4 ΜαρτίουΠερισσότερα για την τάση αυτή αναµένεται να ειπωθούν στο Παγκόσµιο Συνέδριο Επενδυτών Αγροτικής Τεχνολογίας, που διεξάγεται 3 µε 4 Μαρτίου στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, για το οποίο ο αντιπρόεδρος του Τµήµατος Βιοτεχνολογίας της DuPont Pioneer, Νιλ Γκάτερσον, λέει πως «είδαµε στη γεωργία την εποχή της χηµείας, την εποχή της εκµηχάνισης και την εποχή της βιολογίας. Πλέον µπαίνουµε στην εποχή της πληροφορίας και των δεδοµένων».
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία