BACK TO
TOP
Profi

Ένα Volvo FH και ένας αλεξιπτωτιστής σε ταξίδι που κόβει την ανάσα

Στην αναμενόμενη θεαματική ζωντανή δοκιμή «The Flying Passenger» της Volvo Trucks το φορτηγό Volvo FH πρέπει να διατηρεί τον αλεξιπτωτιστή στην αέρα καθώς τον μεταφέρει σε ένα ανηφορικό δρομολόγιο σε ορεινούς και γεμάτους στροφές δρόμους. Για να επιτύχει η δοκιμή, το φορτηγό πρέπει να διατηρεί την ταχύτητά του. Το «The Flying Passenger» θα κάνει το ντεμπούτο του στις 29 Νοεμβρίου στις ψηφιακές πλατφόρμες της Volvo Trucks.

Ένα Volvo FH και ένας αλεξιπτωτιστής σε ταξίδι που κόβει την ανάσα

3
0
Η μοναδική γραμμή μετάδοσης κίνησης της Volvo Trucks με το I-Shift διπλού συμπλέκτη υπόσχεται άριστη οδηγική συμπεριφορά σε συνδυασμό με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Στο επικείμενο τόλμημα της Volvo Trucks δοκιμάζεται η απόδοση της γραμμής μετάδοσης κίνησης μέσω της σύνδεσης ενός αλεξιπτωτιστή πλαγιάς σε ένα Volvo FH. Η δοκιμή είναι το πρώτο τόλμημα αυτού του είδους στον κόσμο, με τη συμμετοχή φορτηγού και αλεξιπτωτιστή.

«Ο κάθε οδηγός φορτηγού γνωρίζει πόσο δύσκολα διατηρεί κανείς ταχύτητα ταξιδιού σε ορεινό έδαφος. Για να το κάνει αυτό, χρειάζεται κινητήρα και κιβώτιο ταχυτήτων τα οποία να προσφέρουν εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά. «Το «The Flying Passenger» είναι μια δοκιμή η οποία επιδεικνύει την ξεχωριστή απόδοση και αποτελεσματικότητα της βελτιωμένης μας γραμμής μετάδοσης κίνησης» λέει ο Claes Nilsson, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

Το Volvo FH το οποίο χρησιμοποιείται σε αυτή τη ζωντανή δοκιμή είναι εφοδιασμένο με τη μοναδική γραμμή μετάδοσης κίνησης της Volvo, η οποία περιλαμβάνει τον βελτιωμένο κινητήρα D13 Euro 6 και το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη I-Shift. Η τεχνολογία διπλού συμπλέκτη παρέχει ηλεκτρονικές αλλαγές ταχυτήτων με τις οποίες το φορτηγό δεν χάνει τη φόρα του κατά την αλλαγή ταχυτήτων σε δύσκολες συνθήκες.

«Η οδήγηση με μακριές σχέσεις μετάδοσης και η διασφάλιση απρόσκοπτων αλλαγών ταχυτήτων είναι σημαντικός παράγοντας για να επιτυγχάνεται οικονομία καυσίμου. Το I-Shift διπλού συμπλέκτη επιτρέπει ομαλή οδήγηση έστω και αν το φορτηγό παραμένει σε μακριές σχέσεις μετάδοσης και χαμηλές στροφές» λέει ο Staffan Wendeberg, Product Manager για το FH και τα οχήματα μεγάλων αποστάσεων

Η επικείμενη δοκιμασία είναι το τελευταίο επεισόδιο της σειράς ζωντανών δοκιμών της Volvo Trucks όπου τα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες του φορτηγού περνούν από πολύ ιδιαίτερες δοκιμασίες. Προηγούμενες διεθνείς επιτυχίες της σειράς είναι μεταξύ άλλων «Το Θρυλικό Σπαγγάτο», το «Look Who’s Driving» και το «The Hamster Stunt».  

Η ταινία θα κάνει το ντεμπούτο του στις 29 Νοεμβρίου στις ψηφιακές πλατφόρμες της Volvo Trucks.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία