BACK TO
TOP
Profi

Οι λύσεις της Michelin για βιώσιμες καλλιέργειες

Τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο που παίζει το ελαστικό στη γεωργική δραστηριότητα, καθώς αποτελεί το μόνο σταθερό σημείο επαφής μεταξύ του μηχανήματος και του εδάφους, είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν εκατοντάδες επαγγελματίες του αγροτικού κλάδου, που βρέθηκαν στα εκθεσιακά περίπτερα των συνεργατών της Michelin στην Agrotica 2018.

Οι λύσεις της Michelin για βιώσιμες καλλιέργειες

3
0

Από τα ελαστικά απαιτείται να μεταφέρουν ένα συγκεκριμένο φορτίο σε μια ορισμένη ταχύτητα με μεγάλη έλξη, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να προσφέρουν άνεση και να σέβονται το χωράφι. Παρόλα αυτά, οι αγρότες ζητούν και άλλες επιδόσεις από τα ελαστικά τους, όπως αντοχή στη φθορά, οικονομία καυσίμων, σταθερότητα, να είναι επισκευάσιμα, αλλά και να απορροφούν τις ανωμαλίες της επιφάνειας.

Η Michelin υποστηρίζει όλους τους αγρότες, από τους μικρότερους παραγωγούς μέχρι τους αγροτικούς επιχειρηματίες, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη γκάμα ελαστικών για όλους τους τύπους των μηχανημάτων (τρακτέρ, μηχανές συγκομιδής, ψεκαστήρες, τρέιλερ κλπ) σε όλον τον κόσμο. Οι τρεις μάρκες των αγροτικών ελαστικών της, τα MICHELIN, τα KLEBER και τα TAURUS, μετρούν σχεδόν 400 τύπους και διαστάσεις

Όταν επιλέγουν το κατάλληλο ελαστικό, οι επαγγελματίες χρειάζονται προϊόντα με επιδόσεις που αντέχουν στο χρόνο.

Η τεχνολογία Ultraflex της Michelin επιτρέπει στα ελαστικά να λειτουργούν σε χαμηλότερες πιέσεις, ενώ παραμένουν ανθεκτικά και ισχυρά. Το μεγαλύτερο αποτύπωμα κατανέμει το φορτίο πιο ομοιόμορφα και μειώνει τη συμπίεση του εδάφους, επιτρέποντας στην καλλιέργεια να αξιοποιήσει καλύτερα το νερό και τα θρεπτικά συστατικά.

Τα βασικά πλεονεκτήματα της Ultraflex είναι:

• Μεγαλύτερη προστασία του εδάφους καθώς η τεχνολογία Ultraflex της Michelin παράγει μεγαλύτερο αποτύπωμα.

• Μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου καθώς το μεγαλύτερο αποτύπωμα αυξάνει σημαντικά την έλξη.

• Μεγαλύτερη αντοχή και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής λόγω των ενισχυμένων πλευρών και των ειδικών μειγμάτων γόμας.

• Διατήρηση της ίδιας πίεσης, ανεξάρτητα από την ταχύτητα.

Όλες οι καινοτομίες του Ομίλου Michelin αναπτύχθηκαν σε άμεση συνεργασία με τους αγρότες και τους κατασκευαστές μηχανημάτων, κατανοώντας διαρκώς τις ανάγκες τους και τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο. Σκοπός των λύσεων της Michelin είναι να συμβάλλουν στη βιώσιμη αγροτική δραστηριότητα, με επιδόσεις που αντέχουν στο χρόνο.

 

Σχετικά με τη Michelin στην Ελλάδα

Το 2017, η Michelin συμπλήρωσε 60 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα. Από το 1957, με δυναμική παρουσία στην αγορά, απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών προσφέροντας καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα, τεχνολογίες και υπηρεσίες. Υποστηρίζοντας περισσότερους από 300 μεταπωλητές ελαστικών στην Ελλάδα, λειτουργεί με υπευθυνότητα και εστιάζει στη στήριξη του ανθρώπινου κεφαλαίου, της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Με καταρτισμένο προσωπικό και σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Αθήνα και στον Αυλώνα, η Michelin επενδύει διαρκώς στην Ελλάδα, με όραμα να προωθεί την ασφαλή και βιώσιμη κινητικότητα στη χώρα και να προσφέρει έναν καλύτερο τρόπο να πηγαίνουμε μπροστά (www.michelin.gr).    

 

Σχετικά με τον Όμιλο Michelin

Ως η κορυφαία εταιρεία ελαστικών, δέσμευση της Michelin είναι να προωθεί τη βιώσιμη κινητικότητα καθώς και να σχεδιάζει και να διανέμει τα καταλληλότερα ελαστικά, υπηρεσίες και λύσεις για τις ανάγκες των καταναλωτών. Προσφέρει ηλεκτρονικές υπηρεσίες, χάρτες και οδηγούς, βοηθώντας τους πελάτες της να εμπλουτίσουν την κάθε διαδρομή και το κάθε ταξίδι και να τα μετατρέψουν σε μοναδικές εμπειρίες, ενώ αναπτύσσει υλικά υψηλής τεχνολογίας για τις ανάγκες της βιομηχανίας της κινητικότητας. Η Michelin, με έδρα το Clermont-Ferrand της Γαλλίας, έχει παρουσία σε 171 χώρες, 111.700 εργαζομένους και διαθέτει 68 μονάδες παραγωγής σε 17 χώρες, οι οποίες παρήγαγαν συνολικά 187 εκ. ελαστικά το 2016.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία