BACK TO
TOP
Θεσμικά

Κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική η δίμηνη αποχή των Γεωτεχνικών

Με την υπ’ αριθμόν 361/2024 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύσσεται παράνομη και καταχρηστική η απεργία - αποχή των υπαλλήλων των κλάδων ΠΕ Γεωτεχνικών, ύστερα από αγωγή που κατέθεσε εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

den-poulan-kato-6-euro-arnia

292
0

Ο υπουργός δήλωσε ότι η απόφαση αυτή δικαιώνει τις θέσεις και τα επιχειρήματα που ανάπτυξε η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για το άκαιρο και κοινωνικά επικίνδυνο της απεργίας – αποχής τους από καθήκοντα που άπτονται της προστασίας της δημοσίας υγείας.

Παρά ταύτα, πρόσθεσε, "αναγνωρίζουμε ότι πολλά από τα αιτήματα που θέτουν οι ανωτέρω υπάλληλοι είναι δίκαια και για το λόγο αυτό είμαστε πρόθυμοι να τα συζητήσουμε μαζί τους".

Έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι τα προβλήματα λύνονται με διάλογο, ρεαλισμό και υπευθυνότητα έναντι του κοινωνικού συνόλου, για τα συμφέροντα του οποίου όλοι μαζί αγωνιζόμαστε, κατέληξε.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 961 της Agrenda


Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή 12 Απριλίου, το υπουργείο είχε καταθέσει αγωγή, ζητώντας να αναγνωρισθεί ως παράνομη και καταχρηστική η απεργία του κλάδου.

"Δεν είναι δυνατόν να γίνεται προσπάθεια εκμετάλλευσης της ανάγκης αυξημένων ελέγχων, που απαιτούνται αυτήν την περίοδο, ώστε να ασκηθούν πιέσεις ώστε να επιλυθούν χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Γεωτεχνικών". Αυτό είχε επισημάνει το ΥπΑΑΤ στην ανακοίνωσή του.

Προηγουμένως, στις 2 Απριλίου η ΠΟΓΕΔΥ προχώρησε, σε συνεργασία με όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μας σε απεργία - αποχή από συγκεκριμένα καθήκοντα με ημερομηνία έναρξης την 15-4-2024 και έως 30-6-2024. 

Απόφαση Αυγενάκη για συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής Επισήμων Ελέγχων

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, ορίζονται τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Επισήμων Ελέγχων.

Συγκεκριμένα:

Η Συντονιστική Επιτροπή Επισήμων Ελέγχων (ΣΕΕΕ), απαρτίζεται από τους:

α) Γεώργιο Στρατάκο, Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τουΥπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως Πρόεδρο.

β) Βασίλειο Μιχαλόπουλο, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών, ειδικότητας ΠΕΓεωπόνων, με βαθμό Α΄, προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥπουργείουΑγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον ΔιονύσιοΓραμματικό, υπάλληλο του ίδιου κλάδου, ειδικότητας, βαθμού και Γενικής Διεύθυνσης,προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων.

γ) Απόστολο Πολύμερο, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών, ειδικότητας ΠΕ Γεωπόνων,με βαθμό Α΄, προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας, του Υπουργείου ΑγροτικήςΑνάπτυξης και Τροφίμων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Αννούλα Μαυρίδου,υπάλληλο του ίδιου κλάδου, ειδικότητας, βαθμού και Γενικής Διεύθυνσης, προϊσταμένητης Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής.

δ) Θωμά Αλεξανδρόπουλο, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών, ειδικότητας ΠΕΚτηνιάτρων, με βαθμό Α΄, προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής τουΥπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια τηνΔέσποινα Παπανικολάου, υπάλληλο του ίδιου κλάδου, ειδικότητας, βαθμού και ΓενικήςΔιεύθυνσης, προϊσταμένη κατ’ αναπλήρωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας.

ε) Παναγιώτη Βασιλόπουλο, Γενικό Διευθυντή του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων(ΕΦΕΤ), ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Μπαρμπέρη, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Χημικών, ειδικότητας ΠΕ Χημικών, με βαθμό Α΄, προϊστάμενο της ΔιεύθυνσηςΑσφάλειας Τροφίμων, του ίδιου Φορέα.

Γραμματέα της Επιτροπής ορίζουμε τη Γεωργία Τσαγδή, υπάλληλο του κλάδου ΠΕΔιοικητικού Οικονομικού, με βαθμό Α΄, της Διεύθυνσης Διοίκησης Ανθρώπινου  Δυναμικού,της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τουΥπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αναπληρωτή τον Χρήστο Μανούρα,υπάλληλο του ίδιου κλάδου, βαθμού, Διεύθυνσης και Γενικής Διεύθυνσης.

Η θητεία του Προέδρου, των μελών και της γραμματείας της Συντονιστικής ΕπιτροπήςΕπίσημων Ελέγχων (ΣΕΕΕ) ορίζεται διετής.





Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές