BACK TO
TOP
Στατιστικές Έρευνες

Αυξάνει αποδόσεις και κερδίζει πόντους η γεωργία της Ρουμανίας στην Ε.Ε.

Το 2017 η αποδοτικότητα της Ρουμανίας στον αγροτικό τομέα ήταν η τρίτη πιο σημαντική στην ΕΕ, πάνω από 13%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, την ώρα που η χώρα παραμένει όγδοη με όρους παραγωγής στην ΕΕ και αξία παραγωγής που αποτιμάται στα 17.5 δις ευρώ ή 4% στο σύνολο της ΕΕ.

romania_agricalture-new-2

Αλίκη Χουλιάρα

26
0

Η σοδειά της Ρουμανίας παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση (17.9%), με τη ζωική απόδοση να είναι στο 8.8%. Οι αγροτικές υπηρεσίες  διευρύνθηκαν κατά περίπου 5%.

Σε όλη την ΕΕ η αγροτική παραγωγή μεγάλωσε περισσότερο από 6% πέρσι φτάνοντας τα 432.6 δις ευρώ. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι ανοδικές τάσεις μπορούν να αποδοθούν κατά κύριο λόγο σε αύξηση της αξίας της ζωικής παραγωγής (+10.3%), που αντανακλά σε μεγάλο βαθμό μια αύξηση στις τιμές. Η αξία της σοδειάς διευρύνθηκε στην ΕΕ κατά 3.7%, με την ποσότητα να διαπιστώνεται ανεβασμένη κατά 1.7% και τις τιμές κατά 1.9%.

Η Γαλλία βρέθηκε στην πρώτη θέση, ως η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή, αντιπροσωπεύοντας το 17% της συνολικής παραγωγής στην ΕΕ (72,6 δις ευρώ), με τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία να ακολουθούν.

Η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη άνοδος στην παραγωγή ήταν στην Εσθονία (18.2%) και την Ιρλανδία (13.6%), με τη Ρουμανία στην τρίτη θέση με 13%.



Πηγή: business-review.eu

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία