BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Στον κόμβο της Κουλούρας οι αγρότες, περιμένουν την ΚΥΑ για τα ροδάκινα

Στον κόμβο της Κουλούρας μαζεύονται από το πρωί της Τετάρτης 21 Ιανουαρίου οι ροδακινοπαραγωγοί με τα τρακτέρ τους, ζητώντας από την κυβέρνηση να κρατήσει το λόγο της και να τους καταβάλει τις αποζημιώσεις ύψους 33 εκατ. ευρώ που τους έταξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης, δίνοντας στη δημοσιότητα την υπογεγραμένη σχετική ΚΥΑ.

Στον κόμβο της Κουλούρας οι αγρότες, περιμένουν την ΚΥΑ για τα ροδάκινα

3
0

Ήδη στο σημείο βρίσκονται περί τους 300 παραγωγούς από Λάρισα, Αμύνταιο, Πέλλα και τις γύρω περιοχές, αποφασισμένοι να παραμείνουν μέχρι να έχουν μια επίσημη κυβερνητική απάντηση για το πότε θα δοθούν οι αποζημιώσεις, χωρίς ωστόσο να κλείσουν τους δρόμους.

«Ωστόσο, αν το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή δεν μπουν στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς τα κονδύλια που αποφάσισε για τους ροδακινοπαραγωγούς η Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε θα δώσουμε δυναμικό «παρών» στα εκλογικά κέντρα, ενημερώνοντας τους αγρότες και τους πολίτες για την ιδιαίτερα αρνητική κατάσταση που επικρατεί στον πρωτογενή τομέα» δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης.

Εν τω μεταξύ, πενταμελής αντιπροσωπεία (Τάσος Χαλκίδης, Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Βράνα, Γιάννης από Αμύνταιο και ο Φώντας από την Πέλλα) περιμένει το πράσινο φως προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Χαλκίδη, «η περσινή χρονιά εξελίχθηκε καταστροφικά εξαιτίας του χαλαζιού και των έντονων βροχοπτώσεων, ενώ τη «χαριστική βολή» για τους καλλιεργητές ροδάκινου έδωσε το ρωσικό εμπάργκο στα ροδάκινα, που είχε ως αποτέλεσμα να «παγώσουν» οι εξαγωγές και χιλιάδες τόνοι να σαπίσουν στα ψυγεία των συνεταιρισμών και στις καρότσες των φορτηγών. Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που δεν μάζεψαν τα ροδάκινα επειδή δεν γνώριζαν ποια θα ήταν η εξέλιξη. Και τώρα, 6 μήνες μετά κι ενώ βρισκόμαστε μπροστά στη νέα καλλιεργητική σεζόν, δεν έχουμε βάλει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη μας, αφού η καταβολή των αποζημιώσεων όλο έρχεται και κανείς δεν την έχει δει», καταλήγει ο ίδιος.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία