BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Τέλος έτους αποζημιώσεις βροχών σε Πέλλα, Ημαθία

Έκδοση των πορισμάτων ως τέλος Οκτωβρίου και πληρωμή τους στο τέλος του χρόνου (αν έχουν εισπραχτεί οι εισφορές και υπάρχουν τα αντίστοιχα διαθέσιμα) ή αλλιώς κοντά στο τέλος Ιανουαρίου προβλέπει το χρονοδιάγραμμα του ΕΛΓΑ σχετικά με τις πρόσφατες ζημιές από βροχοπτώσεις και ανεμοθύελλα σε Πέλλα και Ημαθία.

Τέλος έτους αποζημιώσεις βροχών σε Πέλλα, Ημαθία

1
1

Αυτό έκαναν γνωστό ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές και ο αντιπρόεδρος Θανάσης Ζανιάς στους βουλευτές Γιάννη Σηφάκη (Πέλλας), Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστο Αντωνίου (Ημαθίας), με τους οποίους συναντήθηκαν.

Διαπιστώθηκε η πρόοδος των εκτιμήσεων στις φετινές ζημιές και ο πιθανότερος χρόνος πορισμάτων και αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς. Συζητήθηκε ακόμη η πρόταση για εκχώρηση των πορισμάτων σε τράπεζες ( απευθείας ή μέσω συνεταιρισμών) για τη χρηματοδότηση των πληγέντων αγροτών.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές και ο αντιπρόεδρος Θανάσης Ζανιάς ανέφεραν στους βουλευτές ότι έχουν ήδη προχωρήσει σε αναγγελίες για τις ζημιές που θα αποζημιωθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα στον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Διαπιστώθηκε από όλους ως ταχεία και πρώτη φορά τόσο αποτελεσματική η εκτίμηση των φετινών ζημιών με εκτιμητές σε όλα τα μέρη που επλήγησαν. Προβλέπεται η έκδοση των πορισμάτων ως τέλος Οκτωβρίου και η πληρωμή τους στο τέλος του χρόνου (αν έχουν εισπραχτεί οι εισφορές και υπάρχουν τα αντίστοιχα διαθέσιμα) ή αλλιώς κοντά στο τέλος Ιανουαρίου.

Ακόμη συζητήθηκε η δυνατότητα εκχώρησης των πορισμάτων και η χρηματοδότηση έναντι αυτών από Τράπεζες (απευθείας ή μέσω συνεταιρισμών) και όλοι δεσμεύτηκαν να εργαστούν πάνω σε αυτό το θέμα.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

27-07-2017 10:18Σακατεμενος αγροτης

Συμπιρινο α37 με παραγωγη υπολογιζω 16 με 20 τονους αναμεσα πριν τις βρωχοπτωσεις...μετα τις καταστωφικες βροχες η παραγωγη ειναι 2 με 3 τονοι...αν δεν βοηθεισουν τωρα τον παραγωγο βλεπω του χρονου να μην καλιεργισει κανεις...και ενα μηνημα προς τους κλεφτες του ελγα..αφου δεν εχετε σκοπο να αποζιμιωσετε και ειστε απατεωνες ασχετοι και αχρηστοι νσ ξερετε οτι κλεφτες μπορουμε και μας οδηγητε να γινουμε και εμεις...ξερουμε τα ονοματα σας και που μενετε και πολλα αλλα θα καταλαβετε συντομα..

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία