BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Αίτημα αιχμής Λαρισαίων οι αποζημιώσεις για καταρροϊκό

Το ζήτημα των αποζημιώσεων για τον καταρροϊκό πυρετό του 2014, που ακόμα περιμένουν οι κτηνοτρόφοι της Λάρισας, αναμένεται να είναι το βασικό θέμα το οποίο θα επιδιώξουν να θέσουν στην κυβερνητική αντιπροσωπία που θα βρεθεί στη θεσσαλική πρωτεύουσα στις 10 και 11 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού με αφορμή το Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Αίτημα αιχμής Λαρισαίων οι αποζημιώσεις για καταρροϊκό

1
0

Οι κτηνοτρόφοι της Λάρισας είναι οι μόνοι από τους Θεσσαλούς συναδέρφους τους (σε Τρίκαλα και Καρδίτσα) οι οποίοι δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί τρία χρόνια μετά επειδή έχει καταστραφεί το αποδεικτικό υλικό.   

Το θέμα έχει θέσει με σχετικό υπόμνημά της η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, σύμφωνα με το οποίο: «σήμερα, μετά από 3 χρόνια οι κτηνοτρόφοι του νομού Λάρισας που ακολούθησαν την νόμιμη διαδικασία (παραλαβή από Καύσις, αποθήκευση των κεφαλιών των ζώων σε ψυγεία) δεν αποζημιώθηκαν γιατί με έγγραφο που Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το Φθινόπωρο του 2016 δόθηκε η εντολή της καταστροφής των δειγμάτων χωρίς να έχουν γίνει πριν οι εργαστηριακοί έλεγχοι για να πιστοποιήσουν την ύπαρξη της ασθένειας. Χωρίς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν μπορεί να γίνει η πληρωμή των κτηνοτρόφων. Μιλάμε για περίπου 6.000 αιγοπρόβατα και 600 βοοειδή. Οι κτηνοτρόφοι των υπόλοιπων Νομών της Θεσσαλίας έχουν αποζημιωθεί και μόνο οι κτηνοτρόφοι της Λάρισας δεν αποζημιώθηκαν. Η απόγνωση των συγκεκριμένων κτηνοτρόφων είναι πολύ μεγάλη, καθώς έχασαν ένα μεγάλο μέρος του κοπαδιού τους, με αποτέλεσμα να προβούν το τελευταίο διάστημα σε εξώδικο προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης».

Υπενθυμίζεται ότι ο καταρροϊκός πυρετός έπληξε το 2014 πολλές περιοχές της χώρας την ίδια χρονιά (πανδημία) οδηγώντας σε τεράστιες καταστροφές, με τους αρμόδιους της κυβέρνησης να ανακοινώνουν μέτρα για την αποζημίωση των πληγέντων κτηνοτρόφων, μετά τις κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις των κτηνοτρόφων.

Με βάση το σχετικό έγγραφο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που αφορά σε πρόγραμμα διαχείρισης των νεκρών ζώων, η περισυλλογή τους αφορούσε σε: 601 βοοειδή, 5.514 πρόβατα και 468 αίγες, για το Νομό Λάρισας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία