BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Οι θέσεις των κτηνοτρόφων για εξισωτική και καταρροϊκό στην Πανθεσσαλική επιτροπή

Τη σύσταση Πανθεσσαλικής επιτροπής με πρόεδρο τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και μέλη προέδρους κτηνοτρόφων όλης της Περιφέρειας αποφάσισε ομόφωνα να συστήσει η Ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας, που συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή 22 Αυγούστου στον Τύρναβο, με την παρουσία όλων των προέδρων των κτηνοτροφικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας και πλήθος συναδέλφων κτηνοτρόφων.

Υπογράφηκε η απόφαση για τα de minimis

1
0

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία, στη Γενική συνέλευση παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο  Δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης  ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Γελαλής, ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε Λάρισας κ.Λαμπρούλης, η πολιτευτής της Ν.Δ Λάρισας Ζαχείλα Κατερίνα. Το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου Νικήτας Πρίντζος.

Τα θέματα που απασχόλησαν την έκτακτη συνεδρίαση ήταν : Οι κακές πληρωμές της εξισωτικής λόγω των βοσκοτόπων που χαρακτηρίστηκαν δάση και το πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού.

Πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για τη σύσταση Πανθεσσαλικής επιτροπής με Πρόεδρος τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, στην οποία θα συμμετέχει το Δ.Σ της Ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Πρόεδρος των Αγελαδοτρόφων κρεατοπαραγωγής- ελευθέρας βοσκής Λάρισας Ιωάννης Πέτσας, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Βοοτρόφων Τρικάλων, ο Πρόεδρος Αγελαδοτρόφων κρεατοπαραγωής Νομού Καρδίτσας και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων αυτόχθονων φυλών  Ελλάδος.

Η επιτροπή αυτή θα συνεδριάσει περί το τέλος της εβδομάδας για να καταγράψει τις προτάσεις του κτηνοτροφικού κλάδου για το θέμα του ορισμού των βοσκοτόπων και να σταλεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και στο ΥΠΕΚΑ έτσι ώστε να γίνει γνωστό στους αρμοδίους για ακόμη μια φορά η θέση του Έλληνα κτηνοτρόφου που προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την κτηνοτροφία στην χώρα μας.

Για το μεγάλο πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού ζητούμε από το κράτος  να επανδρώσει τα κτηνιατρεία , διότι  θεωρούμαι απαράδεκτο ο κτηνοτρόφος να επωμίζεται  και αυτό το κόστος.

Ζητούμε το κράτος να χρηματοδοτήσει τα εντομοαπωθητικά φάρμακα που χρειάζονται για τους προληπτικούς ψεκασμούς και σε περίπτωση που αδυνατεί, ζητούμε από την Περιφέρεια να βρει κάποιο κονδύλι για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και αυτόν τον κίνδυνο.

Για το θέμα των ενστάσεων που ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ  για τις πληρωμές της εξισωτικής, θεωρούμε εντελώς απαράδεκτη αυτή την ενέργεια, διότι αν έχουν τη βούληση να πληρώσουν μπορούν να το πράξουν χωρίς τις ενστάσεις γιατί το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ διαθέτει όλα τα στοιχεία. Δίνουμε χρονικό περιθώριο όμως μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου να γίνουν κανονικά οι πληρωμές σύμφωνα με το περσινό καθεστώς. Ζητούμε να δοθεί εδώ και τώρα πολιτική λύση.

Οι κτηνοτρόφοι μένουμε σε αναμονή χωρίς όμως να αδρανούμε σε περίπτωση που εξαπατηθούμε και πάλι θα προχωρήσουμε  χωρίς έλεος σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία