BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Κωνσταντινόπουλος σε Αποστόλου: Οδηγείτε την ΕΑΣ Αρκαδίας σε κλείσιμο

Παρέμβαση για τους αγρότες της Αρκαδίας έκανε ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τις προηγούμενες ημέρες κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «Αγροτικοί συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις».

Κωνσταντινόπουλος σε Αποστόλου: Οδηγείτε την ΕΑΣ Αρκαδίας σε κλείσιμο

3
0

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε την αγωνία των αγροτών, αλλά και τη δική του έντονη διαμαρτυρία προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Ευ.Αποστόλου, για τις πολιτικές που πλήττουν τους παραγωγούς της περιοχής, και φυσικά την τοπική οικονομία γενικότερα.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, το οποίο στην ουσία τους καταργεί, θεσμοθετώντας την κρατική παρέμβαση στη λειτουργία τους σε βαθμό διάλυσης της αυτονομίας τους και καταπάτησης θεμελιωδών αρχών του «συνεταιρίζεσθαι», τόνισε ο ίδιος.

Ειδικότερα για την ΕΑΣ Αρκαδίας, ο κ.Κωνσταντινόπουλος υπογράμμισε τον κίνδυνο να σταματήσουν δραστηριότητες, όπως του εργοστασίου ζωοτροφών, ζημιώνοντας τους παραγωγούς οι οποίοι θα αναγκάζονται να αγοράζουν ακριβά αγροεφόδια και να πωλούν τα προϊόντα τους φθηνά. Παράλληλα, διερωτήθηκε αν είναι στόχος της Κυβέρνησης να γίνει η ΕΑΣ Αρκαδίας «συνιστώσα» του ΣΥΡΙΖΑ, πλήρως ελεγχόμενη.

«Οδηγείτε τους αγρότες σε απόγνωση, κύριε Υπουργέ. Η Κυβέρνησή σας αλλά και οι Βουλευτές σας, που ψήφισαν όλες αυτές τις απαράδεκτες διατάξεις, θα κληθούν να λογοδοτήσουν στους πολίτες και στους ψηφοφόρους σας για τα ψέματα που λέγατε. Έστω και την τελευταία στιγμή, σας καλούμε να διορθώσετε τα λάθη σας», δήλωσε ο κ.Κωνσταντινόπουλος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία