BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Με όλους παρόντες η ιδρυτική πράξη για νέο συνεταιριστικό φορέα αγροτών

Από την ωριμότητα των παλιών αλλά και την αποφασιστικότητα των νεώτερων στελεχών του συνεταιριστικού χώρου, εξαρτάται το αποτέλεσμα της σημερινής (Πέμπτη 23 Ιουνίου) συνάντησης εκπροσώπων οργανώσεων απ’ όλη την Ελλάδα με στόχο τη συγκρότηση ενός νέου τριτοβάθμιου συνεταιριστικού φορέα που θα συμβάλει στην ανασυγκρότηση των δυνάμεων της αγροτικής παραγωγής.

Με όλους παρόντες η ιδρυτική πράξη για νέο συνεταιριστικό φορέα αγροτών

2
0

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τα στελέχη του χώρου να συνέρχονται το μεσημέρι στα γραφεία της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής (Λεωφόρος Συγγρού 367) και να αναζητούν τα πρόσωπα καταλύτες που θα εκφράσουν σ’ αυτή τη φάση όλες τις πλευρές, δηλαδή, τις εναπομείνασες δυνάμεις της υπό εκκαθάριση ΠΑΣΕΓΕΣ, τους παραιτηθέντες προσφάτως από τη διοίκηση της Συνομοσπονδίας και τη νεώτερη γενιά που εδώ και χρόνια παραμένει απαθής.

Πρόσωπα με μεγάλη συνεταιριστική εμπειρία και πετυχημένη διαδρομή, όπως οι Νικήτας Πρίντζος και Αλέκος Κοντός, αναμένεται να έχουν σημαίνοντα ρόλο στο χειρισμό της κατάστασης το επόμενο διάστημα, δηλαδή, μέχρις ότου μπουν τα θεμέλια του νέου φορέα, συνταχθεί το νέο καταστατικό και δρομολογηθούν οι διαδικασίες για εκλογές από τη βάση.     

Τις διεργασίες για τη δημιουργία νέου συνεταιριστικού φορέα κατέγραφε με λεπτομέρειες στο φύλλο της προηγούμενης εβδομάδας η Agrenda.


Αγροτογέροντες και παλικάρια για κοινή συνεταιριστική πορεία

Με πιο ψύχραιμες σκέψεις η δεύτερη, μετά το Αμαλία, συνάντηση στη Θεσσαλονίκη

Στο δρόµο της κοινής πορείας επανέρχεται, τουλάχιστον µε βάση τα ανακοινωθέντα, η µερίδα αγροτοσυνεταιριστών που «ξεκόπηκε» αρχικά από την ΠΑΣΕΓΕΣ για να χαράξει αυτόνοµη πορεία, καθοδηγούµενη, ωστόσο αρχικά, από το σύστηµα διαχείρισης του ΟΣ∆Ε.

Την Τρίτη 14 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη -ξενοδοχείο Porto Palace- όπου έλαβε χώρα νέα συνάντηση µε διευρυµένη σύνθεση, µετά την πρώτη στο ξενοδοχείο Αµαλία της Αθήνας, φαίνεται να επικράτησαν ψυχραιµότερες σκέψεις µε κάποιους εκ των συνδαιτυµόνων να θέτουν επιτακτικά θέµα επαναπροσδιορισµού και αναζήτησης προϋποθέσεων ενιαίας έκφρασης του συνεταιριστικού χώρου. Μεταξύ αυτών, οι κ.κ. Αλέκος Κοντός και Κώστας Λεπίδας, στη γνώµη των οποίων εισχώρησαν όλοι, µε πρώτους τους Νίκο Στεργίου και Χρήστο Γιαννακάκη.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε αφήνει περιθώρια σύγκλισης µε την πρωτοβουλία του President (Πέµπτη 9 Ιουνίου), ώστε να αποφευχθεί η οριστική διάσπαση και διάλυση κατ’ ουσία του συνεταιριστικού κινήµατος. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι της Θεσσαλονίκης αναφέρουν χαρακτηριστικά «οµόφωνα συµφωνούµε στην ίδρυση ενός νέου και µοναδικού συνδέσµου εκπροσώπησης των συνεταιριζόµενων αγροτών».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία