BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Αντιδρούν στον ΕΦΚ και τον περιορισμό του τσίπουρου για ίδια χρήση οι αμβυκούχοι

Το κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του κλάδου και των 300.000 οικογενειών που εξαρτώνται από αυτόν, λόγω της επιβολής του ΕΦΚ στο κρασί και του προωθούμενου περιορισμού στην παραγωγή τσίπουρου, μόνο για ιδιωτική χρήση κρούει η Ομοσπονδία Συλλόγων Αμβυκούχων – αμπελουργών Ελλάδας.

0
0

Σε επιστολή της στα αρμόδια υπουργεία, η Ομοσπονδία μιλάει για κινήσεις που οδηγούν την αμπελοκαλλιέργεια να σβήσει.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει τα εξής:

«Η επιβολή φόρου 20 λεπτά στο κρασί θίγει ολόκληρο τον αμπελοοινικό κόσμο περισσότερο δε τη μεσαία κατηγορία του κλάδου ένα ποσοστό 80% που δεν θα μπορεί να πωλήσει χωρίς επαγγελματικές παραμέτρους, τις οποίες δεν αντέχει, για να αναπληρώσει τα καλλιεργητικά έξοδα και να έχει ένα εισόδημα, πρέπει να αποσυρθεί. Ακόμη οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (στις 11.7.2016) ότι προτίθεται στον περιορισμό της παραγωγής του τσίπουρου-τσικουδιάς στα 120 κιλά για ιδία χρήση και τα υπόλοιπα να φορολογηθούν στο 50% του προβλεπομένου, θα οδηγήσουν την αμπελοκαλλιέργεια στην εγκατάλειψη, γιατί τα προτεινόμενα δεν τα αντέχει ο παραγωγικός κλάδος, επίσης ούτε ο επαγγελματικός έχει αποθήκες:

α) να δεχθεί τον τεράστιο όγκο της σταφυλικής παραγωγής που σήμερα διαχειρίζεται ο ίδιος ο παραγωγός και

β) οι τιμές στο οινοποιείο θα είναι δραματικά χαμηλότερες του κόστους καλλιέργειας. Με αυτά τα μέτρα, και με κάθε βεβαιότητα, η αμπελοκαλλιέργεια στην Ελλάδα σβήνει, ενώ η παρανομία στο αλκοόλ θα γιγαντωθεί».

Οι προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αμβυκούχων Αμπελουργών έχουν υποβληθεί στα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης (στις 24.6.2016) και επί των προτάσεων δεχόμαστε κάθε συζήτηση για τη διατήρηση αυτού του πρωτογενούς τομέα. Καλείστε από τη θέση σας να μην αφήσετε να προκύψει τέτοια τεράστια καταστροφή».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία