BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Συνδεδεμένη ως 150 ευρώ ζητούν οι παραγωγοί φιστικιού

Παράλληλα προτείνουν μείωση φορολογικών συντελεστών για συνεταιρισμένους στο 1/3.

Συνδεδεμένη ως 150 ευρώ ζητούν οι παραγωγοί φιστικιού

2
0

Κίνητρα, όπως η μείωση στο 1/3 της φορολόγησης όλων των μελών των συνεταιρισμών και η ενίσχυση των συνεταιρισμένων αγροτών με μια συνδεδεμένη ενίσχυση της τάξης των 120-150 ευρώ το στρέμμα πρότειναν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, εκπρόσωποι πέντε συνεταιρισμών φιστικοπαραγωγών.

 

Στην συνάντηση που έγινε στις 17 Μαρτίου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι φιστικοπαραγωγοί δεν παρέλειψαν να θέσουν το «μεγάλο ζήτημα των εργόσημων και της ανεπαρκούς έως ελλιπούς ασφάλισης των εποχιακών αλλοδαπών εργατών, αναφορικά με την δικαιολόγηση όλων των εξόδων της συγκεκριμένης καλλιέργειας πού δαπανώνται, αλλά  δεν αναγνωρίζονται ως νόμιμα ώστε να εκπίπτουν από την φορολογία».

 

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

 

1) Το κύμα της φρενήρους παραοικονομίας-φοροαποφυγής ή μαύρης αγοράς, που μαστίζει τον συγκεκριμένο κλάδο, δεδομένης της υψηλής τιμής του προϊόντος και της αυξημένης φορολογίας & ασφαλιστικών εισφορών, που εφαρμόζεται από φέτος στους αγρότες και σε όλη την αγροτική οικονομία. Προτάθηκαν κίνητρα προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να περιοριστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα όπως η μείωση στο 1/3 της φορολόγησης όλων των μελών των συνεταιρισμών και η ενίσχυση των συνεταιρισμένων αγροτών με μια συνδεδεμένη ενίσχυση της τάξης των 120-150 €/στρέμμα, όσο είναι και  το  κόστος που παρακρατείται από τις συνεταιριστικές δομές κατά την προώθηση του προϊόντος στις απαιτητικές διεθνείς αγορές  και όλα τα προαπαιτούμενα για αυτό (αναλύσεις, πιστοποιητικά, κόστος εκθέσεων, διαφήμιση, συσκευασία, ιδιαίτερη και κοστοβόρα επεξεργασία προϊόντος).

 

Ο Υπουργός αναγνώρισε το μεγάλο πρόβλημα σε όλους τους συνεταιρισμούς πανελλαδικά και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει ένα κίνητρο με το Υπ. Οικονομικών και τους θεσμούς σχετικά με την μείωση της φορολογίας στο 50% στα μέλη των Συνεταιρισμών.

 

2) Το μεγάλο ζήτημα των εργοσήμων και της ανεπαρκούς έως ελλιπούς ασφάλισης των εποχιακών αλλοδαπών εργατών, αναφορικά με την δικαιολόγηση όλων των εξόδων της συγκεκριμένης καλλιέργειας πού δαπανώνται, αλλά  δεν αναγνωρίζονται ως νόμιμα ώστε να εκπίπτουν από την φορολογία.

 

Εδώ οι υπηρεσιακοί παράγοντες τόνισαν ότι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει εν μέρει  λύσει το ΥΠΑΑΤ σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ. με το άρθρο 58 του  νόμου 4384/2016 και την εγκύκλιο 11 της 15/6/2016 (ΑΔΑ : 6012465ΦΘΕ-3Φ1), σχετικά με την απασχόληση των παράτυπα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών. Κάνουν όμως προσπάθειες για την περαιτέρω  επίλυση του προβλήματος, οι οποίες βρίσκουν αντίθετο το ΥΠΕΞ.

 

Στην φωτογραφία που  επισυνάπτεται είναι από  αριστερά  προς τα δεξιά :

1). Σταμπουλής Νίκος (Πρόεδρος του Α.Σ. Φιστικοπαραγωγών Αίγινας).

2). Κουκουτσέλος Χρήστος (Αντιπρόεδρος του  Α.Σ. Φιστικοπαραγωγών Στεφανοβικείου Μαγνησίας), 3). Πρασσάς Κων/νος  (Πρόεδρος του  Α.Σ. Φιστικο/γών Στεφανοβικείου),

4). Βάγιας Νίκος (Διευθυντής γραφείου Υπουργού), 5). Μπούργος Σεραφείμ (Αντιπρόεδρος του Α.Σ. Φιστικοπαραγωγών Μάκρης Μακρακώμης),  6). Χονδρόπουλος Γιάννης (Πρόεδρος του Α.Σ. Φιστικοπαραγωγών Μώλου-Θερμοπύλες), 7). Υπουργός Αποστόλου Ευάγγελος, 8). Βουλευτής Φθιώτιδας (Καραναστάσης Απόστολος), 9). Λυκόπουλος Γιάννης (μέλος του Δ.Σ. του Α.Σ. Φιστικοπαραγωγών Μάκρης Μακρακώμης), 10). Παπαβασίλης Γιάννης (Πρόεδρος του Α.Σ. Φιστικοπαραγωγών Μεγάρων Αττικής), 11). Μπακούρος Αλέξης (Οικονομολόγος αρμόδιος στα θέματα που αφορούν τους νόμους περί Συνεταιρισμών).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία