BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Χωρίς αντίπαλο ο Αλέκος Κοντός για τον ΣΑΣΟΕΕ

Με μοναδικό υποψήφιο για τη θέση του πρόεδρου τον πρώην υπουργό Γεωργίας Αλέκο Κοντό, ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης 29 Μαρτίου οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της πρώτης διοίκησης του ΣΑΣΟΕΕ, δηλαδή της οργάνωσης που δημιουργήθηκε μετά τη διάσπαση της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Χωρίς αντίπαλο ο Αλέκος Κοντός για τον ΣΑΣΟΕΕ

2
0

Όπως όλα δείχνουν το μέλλον της συγκεκριμένης προσπάθειας θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητά της να ανεξαρτητοποιηθεί από την κοινοπραξία των δηλώσεων ΟΣΔΕ, δημιούργημα της οποίας υπήρξε το περασμένο καλοκαίρι και να χαράξει αυτόνομη πορεία στα συνεταιριστικά πράγματα.

Η παρουσία του Αλέκου Κοντού ή και ορισμένων ακόμα συνεταιριστών, όπως ο Νικήτας Πρίντζος, ο Κώστας Λεπίδας και ο Νίκος Κουτλιάμπας στη διοίκηση της νεοσύστατης οργάνωσης, αφήνει κάποια περιθώρια χειρισμών προς της κατεύθυνση της ανεξάρτητης πορείας.


Σημειωτέον ότι για το νέο 21μελές ΔΣ του ΣΑΣΟΕΕ είναι υποψήφιοι 24 συνεταιριστές και συγκεκριμένα οι Γιαννακάκης Χ., Κίζας Ν., Δασκαλάκης Γ., Κακολίρης, Κατσούλης, Κουτλιάμπας Ν., Λέκας Μ. Λεπίδας Κων., Λιούτας Αχ., Μπαρλιάς Χ., Ντούρος Δ., Ξυλούρης Γ., Παπαβασιλείου Κ., Παπαθανασόπουλος Αθ., Παρόλας Β., Παυλίδης Χρ., Πρίντζος Νικ., Στεργίου Ν., Στρατάκης Ανδρ., Τσιοτίνας Αθ., Τσιχήτας Χρ., Φώλιος Δ., Φωτεινός Ευθ., και Χαροκόπος Νικήστρατος.

Ο πρόεδρος της γενικής συνέλευσης Παναγιώτης Ταρενίδης λίγο πριν την έναρξη των εκλογών, κάνοντας λόγο για μια ιστορική διαδικασία για το κίνημα, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψηφίους τονίζοντας ότι «θα δώσουμε μάχες τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της χώρας. Με δουλειά και ομόνοια θα ενισχύσουμε το συνεταιριστικό κίνημα».

Λίγο μετά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας ο Αλέκος Κοντός δήλωσε στο Agronews ότι «η διαδικασία ξεκίνησε ομαλά με την παρουσία πλήθους εκπροσώπων οργανώσεων από την Κρήτη μέχρι και τον Έβρο. Πιστεύουμε ότι  η διαδικασία βάζει τις βάσεις και την απαρχή και την ενδυνάμωση του συνεταιριστικού κινήματος».

Αναφορικά με τους στόχους τους οποίους ο ΣΑΣΟΕΕ θέτει ως βάση της δράσης του, ο Αλέκος Κοντός δήλωσε ότι είναι «η στήριξη των συνεταιριστικών οργανώσεων της χώρας, η ενδυνάμωση  του κινήματος, η στήριξη των συνεταιριζόμενων Ελλήνων αγροτών και της ελληνικής περιφέρειας, αλλά και η ανάδειξη του συνεταιριστικού κινήματος τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό».

Το λόγο κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης έλαβε και ο υποψήφιος στο Διοικητικό Συμβούλιο Χρήστος Μπαρλιάς από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορινθίας, ο οποίος επεσήμανε πως «οι εκλογές αυτές θα γεννήσουν ένα μεγάλο συνεταιριστικό ρεύμα το οποίο θα ανταποκριθεί στα προβλήματα των συνεταιρισμών». Ο ίδιος υπογράμμισε το γεγονός ότι η ύπαρξη ενός και μόνο υποψηφίου προέδρου του ΔΣ είναι σημαντικό καθώς δείχνει ότι «δεν υπάρχουν αντιπαραθέσεις στους κόλπους του Συνδέσμου».


Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος ΣΑΣΟΕΕ αναφέρει τα εξής:

Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων του συνεταιριστικού κινήματος από όλη την Ελλάδα  πραγματοποιήθηκε χθες (29/3/2017) η πρώτη Γενική Συνέλευση του  Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου εξέλεξε τον Πρόεδρο και τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου.

Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, που εξελίχθηκε σε κλίμα ευφορίας κι αισιοδοξίας για την ενδυνάμωση του Συνεταιριστικού Κινήματος και την δυναμική κι ουσιαστική εκπροσώπηση του αγροτικού κόσμου στα κέντρα λήψης των αποφάσεων που τους αφορούν, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Αλέξανδρος Κοντός δήλωσε:

«Σήμερα είναι μία ιστορική μέρα για τον συνεταιριστικό και αγροτικό κόσμο της χώρας, διότι το συνεταιριστικό κίνημα ξαναγεννιέται με δυναμισμό και όραμα, διεκδικεί ρόλο και λόγο σε όλες τις εξελίξεις που αφορούν τους συνεταιρισμένους αγρότες της χώρας.

Ο  Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. με το νέο του Διοικητικό Συμβούλιο, που αποτελείται από σημαντικούς και επιτυχημένους συνεταιριστές από την Κρήτη έως τον Έβρο, νέους και παλαιότερους, είναι ο μοναδικός φορέας και ουσιαστικά αλλά και τυπικά που είναι σε θέση και μπορεί να εκπροσωπήσει δυναμικά, αξιόπιστα και αποτελεσματικά τον αγροτικό/συνεταιριστικό κόσμο της χώρας, να δώσει «μάχη» για τα συμφέροντά του και να συμβάλει στη δημιουργία των καλύτερων συνθηκών και προοπτικών για το μέλλον του.

Όλοι εμείς που αναλαμβάνουμε τον σημαντικότατο αυτό ρόλο στη δεδομένη κρίσιμη συγκυρία για τον αγροτικό τομέα, γνωρίζουμε πολύ καλά τα προβλήματα, εκπροσωπούμε μεγάλες κι επιτυχημένες συνεταιριστικές οργανώσεις κι επιχειρήσεις, διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία και πάνω από όλα τη  διάθεση να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας, χωρίς καμία υστεροβουλία,  και να ξεκινήσουμε δυναμικά τη νέα πορεία του συνεταιριστικού κινήματος με στόχο την ανάπτυξη στον συνεταιριστικό- αγροτικό τομέα, τη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και την τήρηση και διάδοση των αρχών του συνεταιρισμού και συνεργατισμού, τις οποίες όλοι εμείς θεωρούμε ως μονόδρομο για την ανάπτυξη στον  αγροτικό τομέα της χώρας».

 

Τα αποτελέσματα

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα  των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν  χθες 29-3-2017, εξελέγησαν:

Πρόεδρος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και νυν Γενικός Διευθυντής της Σ.Ε.Κ.Ε. Α.Ε. κ. Αλέξανδρος Κοντός

Μέλη του Δ.Σ. οι κάτωθι εκπρόσωποι σημαντικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και οργανώσεων της χώρας:

 Χρήστος Γιαννακάκης (ΚΕΑ Ημαθίας)

Χρήστος Τσιχήτας (ΕΑΣ Θεσσαλονίκης),

Νίκος Στεργίου (Α.Σ. «Πελεκάνος» Φλώρινας)

Νικήτας Πρίντζος (ΑΣ Βόλου – ΕΒΟΛ)

Κώστας Λεπίδας (ΕΑΣ Καβάλας)

Αχιλλέας Λιούτας (ΕΑΣ Τρικάλων)

Ευθύμης Φωτεινός (ΑΣ  Άδενδρου Θεσσαλονίκης)

Θανάσης Παπαθανασόπουλος (ΑΣ Λαμίας)

Διονύσης Φόλιος (ΑΣ Καπνικός Καρδίτσας)

Χρήστος Μπαρλιάς (ΕΑΣ Κορινθίας)

Δημήτρης Ντούρος (ΑΣ Ράχης Πιερίας)

Θανάσης Τσιοτίνας (ΑΣ Κτηνοτροφικός Αρκαδίας)

Νικήστρατος Χαροκόπος (ΑΣ Ρεθύμνης)

Ανδρέας Στρατάκης (Ένωση Ηρακλείου)

Νίκος Δασκαλάκης (ΕΑΣ Ιεράπετρας)

Νίκος Κουτλιάμπας (ΑΣΕΠΟΠ Βελβενδού)

Βασίλης Παρόλας (ΣΥ.ΒΕ.ΑΠ. ΑΕΣ)

Γιώργος Κατσούλης (Α.Σ. Μεσσηνίας)

Νίκος Γκίζας (ΑΣ Άρτας – Φιλιππιάδας)

Διονύσης Κακολύρης (ΕΑΣ Ζακύνθου)

 

Αναπληρωματικά μέλη

Γιώργος Ξυλούρης (ΚΣΟΣ Α.Ε.Σ. ΑΕ)

Μάρκος Λέγγας (ΠΗΓΑΣΟΣ)

Χρυσόστομος Παυλίδης (ΕΑΣ Γρεβενών)

Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου (ΕΑΣ Κιάτου)


Εποπτικό Συμβούλιο

Πρόεδρος στο Εποπτικό Συμβούλιο του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. ο κ. Κώστας Σκιαδάς, πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόεδρος του ΑΣ ΚΑΣΣΕΛ Α.Ε.

Μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου οι κάτωθι εκπρόσωποι σημαντικών συνεταιριστικών οργανώσεων κι επιχειρήσεων:

Αξιώτης Καμπρούδης (ΕΑΣ Διδυμοτείχου)

Ελευθέριος Αντωνάκος (ΣΑΓΑΠΕΛ – Αγελαδοτρόφοι Πελοποννήσου)

Ανδρέας Καλαφάτης (ΑΣ Κεφαλληνίας – Ιθάκης)

Παναγιώτης Παγάνης (ΑΣ Μεσσηνίας)

ΔΙΟΡΘΩΣΗ

Προφανώς εκ παραδρομής στο Δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος, με αφορμή την πρώτη γενική συνέλευση για την ανάδειξη του νέου ΔΣ, αναφέρεται «πρόεδρος στο Εποπτικό Συμβούλιο του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. ο Κώστας Σκιαδάς, πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόεδρος του ΑΣ ΚΑΣΣΕΛ Α.Ε.», ενώ το ορθό είναι ότι ο κ. Σκιαδάς δεν έχει την ιδιότητα του προέδρου του ΑΣ ΚΑΣΕΛΛ ΑΕ., την οποία έχει ο Νίκος Γραμματικάκης.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία