BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Πανελλαδική σύσκεψη στις 17 Δεκέμβρη για κινητοποιήσεις

Στη σύσκεψη θα οριστικοποιηθούν τα αιτήματα και το χρονοδιάγραμμα των συντονισμένων κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες των Χανίων σε σύσκεψη για τις συνέπειες της νέας ΚΑΠ

0
0

Περιφερειακές συσκέψεις και ενημερωτικές εκστρατείες με στόχο τη διοργάνωση μιας πανελλαδικής σύσκεψης στη Λάρισα την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, αναμένεται να πραγματοποιήσουν το προσεχές διάστημα επιτροπές μπλόκων. Στη σύσκεψη αυτή θα οριστικοποιηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων και το χρονοδιάγραμμα των συντονισμένων πανελλαδικά κινητοποιήσεων.

Να σημειωθεί ότι έχουν οριστεί δύο τέτοιες συσκέψεις στην Ηλεία (στις 5 Νοεμβρίου) και τη Δυτική Μακεδονία μία εβδομάδα μετά.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου, τονίζοντας τα ακόλουθα:

Στις 15/10/2017 πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Λάρισα με τη συμμετοχή Αγροτικών Συλλόγων όλης της χώρας. Στη συνεδρίαση αποτυπώθηκε η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος της ελληνικής περιφέρειας.

Μετά τα προβλήματα που δημιούργησε η αλλαγή του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος των αγροτών έρχεται και μια κακή παραγωγική χρονιά με πτώση των τιμών σε όλα σχεδόν τα προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής με αποτέλεσμα το 2017 να βυθιστεί η ελληνική ύπαιθρος ακόμα περισσότερο στην μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα με διαμαρτυρίες, κινητοποιήσεις αλλά και περιφερειακές συσκέψεις των Αγροτικών Συλλόγων ώστε να οργανωθεί καλύτερα ο αγροτικός κόσμος και να επιλέξει τις μορφές του αγώνα από εδώ και πέρα.

Η Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Αμυνταίου Kρητικού Διαμάντω, μετά τη συμμετοχή της στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, συγκάλεσε Διοικητικό Συμβούλιο στις 17/10/2017 και ομόφωνα το ΔΣ αποφάσισε τα εξής:

1) Τη συμμετοχή του στην περιφερειακή σύσκεψη  Αγροτικών Συλλόγων Δυτικής Μακεδονίας που θα πραγματοποιηθεί στο Άργος Ορεστικό στις 12/11/2017.

2) Την ενημέρωση όλων των αγροτών της περιοχής Αμυνταίου.

3) Την οργάνωση και συμμετοχή του Αγροτικού Συλλόγου σε διαμαρτυρίες αγροτών όπου και με όποια μορφή αποφασίζονται.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων αναφέρονται τα εξής:

«Συνεδρίασε στη Λάρισα η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων εξετάζοντας τον απολογισμό δράσης και προγραμμάτισε την δράση για το επόμενο διάστημα.

Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του αγροτικού κινήματος μαζί με τα ταξικά σωματεία των εργατών και αυτοαπασχολούμενους στα περιφερειακά συνέδρια που οργανώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την στήριξη Περιφερειών και Δήμων. Στην Λάρισα με την συμμετοχή δεκάδων αγροτών με τρακτέρ αλλά και στο Ηράκλειο πριν λίγες ημέρες στείλαμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και στο παραμύθι της περί δίκαιης ανάπτυξης. Η ανάπτυξη της αφορά τους εμποροβιομηχάνους, τους μεγαλεμπόρους και μεγαλοαγρότες, τους τραπεζίτες, αφού εμείς στον αντίποδα βιώνουμε την δραματική μείωση του εισοδήματος από την φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, τα διάφορα χαράτσια, τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα και το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Απασχόλησε την συνεδρίαση το αίσχος των ανοιχτών και χαμηλών τιμών στα προϊόντα στο όνομα τις «ελεύθερης οικονομίας τις αγοράς» που είναι η ελευθερία μιας χούφτας μεγαλεμπόρων και βιομηχανιών να αρπάζουν κοψοχρονιά τη σοδειά τις και να διοχετεύουν στην λαϊκή κατανάλωση πανάκριβα τα προϊόντα 5-10 φορές πάνω από την τιμή παραγωγού κερδοσκοπώντας σε βάρος αγροτοκτηνοτρόφων και λαού.

Οι τεράστιες ζημιές στην παραγωγή που θα αποζημιωθούν με ψίχουλα ή και καθόλου από τον ΕΛΓΑ την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δίνει από τις εισφορές των αγροτών στον ΕΛΓΑ, 1.8 εκατ. ευρώ για τους ξεπουλημένους της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Αναλυτική κουβέντα έγινε για το νέο νόμο για τα νωπά προϊόντα ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν εξασφαλίζει κατώτερες εγγυημένες τιμές ούτε και άμεση πληρωμή των παραγωγών. Δεν σταματάει τις αθρόες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων, τις ελληνοποιήσεις γάλατος και κρέατος που απορρέουν από την ΚΑΠ και τις υπογραφές των ελληνικών κυβερνήσεων στα πλαίσια των συμφωνιών  του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Εκφράστηκε η αντίθεση μας στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την οργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος των αγροτών, έχει δοθεί στην δημοσιότητα αναλυτική ανακοίνωση με τις θέσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

Τονίστηκε η αναγκαιότητα να δυναμώσει η οργάνωση του αγροτικού κινήματος με συγκρότηση νέων Συλλόγων σε χωριά και ομάδες χωριών, την ουσιαστική λειτουργία των Α.Σ με συνεδριάσεις, ενημέρωση των αγροτοκτηνοτρόφων με συσκέψεις και περιοδείες, οργάνωση αγωνιστικών διεκδικήσεων ανά περιοχή.

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι ιδιαίτερα σημαντικά τα βήματα που έγιναν το προηγούμενο διάστημα με την συγκρότηση Ομοσπονδιών στην Αιτωλοακαρνανία και την Άρτα καθώς και την ίδρυση της Ομοσπονδίας στην Φθιώτιδα ενώ το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η εκλογική διαδικασία τις Ομοσπονδίες Καρδίτσας και Πρέβεζας και βρίσκονται σε διαδικασία συγκρότησης πάνω από 15 Α.Σ σε όλη την χώρα το Νοέμβριο.

Αποφασίστηκαν περιφερειακές συσκέψεις σε όλες τις περιοχές της χώρας τον Νοέμβριο, με πλατύ κάλεσμα συμμετοχής σε Ομοσπονδίες, Αγροτικούς Συλλόγους και Επιτροπές αγώνα στις οποίες θα επικαιροποιηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων, θα προγραμματιστούν ενημερωτικές περιοδείες και συγκεντρώσεις μαζί με την προσπάθεια για συγκρότηση Αγροτικών Συλλόγων. Ως τώρα έχουν προγραμματιστεί συσκέψεις στις εξής περιοχές:

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στην Ηλεία

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ την Κυριακή 12 Νοεμβρίου

Το επόμενο διάστημα οι τοπικές Ομοσπονδίες και Επιτροπές Αγώνα θα δώσουν στην δημοσιότητα την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής των συσκέψεων στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Με την ολοκλήρωση των περιφερειακών συσκέψεων θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη στην Λάρισα την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στην οποία θα οριστικοποιηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων και το χρονοδιάγραμμα των συντονισμένων πανελλαδικά κινητοποιήσεων.

Παράλληλα με τις συσκέψεις και τις ενημερωτικές περιοδείες, ανάλογα την περιοχή και την όξυνση των προβλημάτων θα αναπτύσσονται τοπικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες διεκδικώντας λύσεις στα αιτήματα επιβίωσης που έχουμε».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία