BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Δικαιολογίες γεωτεχνικών για τις καθυστερήσεις στα Σχέδια Βελτίωσης

«Εμπάθεια» της Αgrenda χαρακτηρίζεται από μερίδα γεωτεχνικών το δημοσίευμα της εφημερίδας με το οποίο ασκείται κριτική στις καθυστερήσεις ετών που παρατηρούνται από τις αρμόδιες αρχές και τους υπηρεσιακούς παράγοντες στην αξιολόγηση των Σχεδίων Βελτίωσης και στην διευκόλυνση της διαδικασίας υλοποίησης των αντίστοιχων επενδύσεων. Είναι βέβαια πολύ πιθανό οι 7.700 υποψήφιοι που περιμένουν χρόνια τη σχετική γνωμοδότηση να έχουν άλλη άποψη απ’ αυτή της συντεχνίας».

Συνεδρίαση της Ομάδας του ΓΕΩΤΕΕ για τα Σχέδια

1
2

Παρακάτω παρατίθεται το σχετικό Δελτίο Τύπου των Γεωτεχνικών: 

Η εμπαθής επίθεση από δημοσίευμα του φύλλου της 21-10-2012 της εφημερίδας Agrenda, κατά των γεωτεχνικών, που δραστηριοποιούνται υπηρεσιακά στην αξιολόγηση και γνωμοδότηση των Σχεδίων Βελτίωσης του Μέτρου 121 του ΠΑΑ 2007 – 2013 προκαλεί ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη. Στερείται βάσης και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Αντί να επιρρίπτονται ευθύνες στους γεωτεχνικούς υπηρεσιακούς παράγοντες, για τις καθυστερήσεις στη διεξαγωγή των αξιολογήσεων και γνωμοδοτήσεων, καλό θα ήταν να διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους λίμναζαν οι φάκελοι υποψηφιότητας μεταξύ Σεπτεμβρίου 2011 και Ιουνίου 2012, αλλά και η αποτελεσματικότητα των τότε πολιτικών επιλογών του ΥΠΑΑΤ για τα Σχέδια Βελτίωσης.

Επίσης, άγνωστο είναι το πώς το δημοσίευμα ορίζει τον ορθό χρόνο για τη γνωμοδότηση ενός φακέλου υποψηφιότητας. Οι λοιπές αήθεις και ύποπτης σκοπιμότητας αναφορές του αρθρογράφου, στο πώς αντιμετωπίζουν οι γεωτεχνικοί τα υπό εξέταση σχέδια, με δήθεν σκοπό τις εσκεμμένες καθυστερήσεις και τις αδικαιολόγητες περικοπές στον επιλέξιμο προϋπολογισμό, δεν είναι δυνατό να σχολιαστούν επί της ουσίας από ένα όργανο όπως το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για το περιεχόμενο του άρθρου. Αναμένουμε την αποκατάσταση της αλήθειας, διότι ο αγροτικός κόσμος έχει ανάγκη από ποιοτική πληροφόρηση, αρωγό στην προσπάθεια ανάκαμψης της γεωργίας, καθώς η χώρα προσδοκά από την αγροτική παραγωγή να γίνει και πάλι παράγοντας ανάπτυξης.

Από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το φάκελο της Agrenda για τα Σχέδια Βελτίωσης

Απάντηση Agrenda:
H Agrenda έχει αποδείξει με τη στάση της, εδώ και οκτώ χρόνια, ότι σέβεται το μόχθο των συντέλεστών της αγροτικής παραγωγής και στέκεται υπεύθυνα απέναντι στις ιδιότυπες συντεχνίες που απομυζούν τον ιδρώτα τους. Έτσι, ανεξάρτητα από συμφέροντα και εντυπώσεις, ο κάθε αγρότης δικαιούχος Σχεδίου Βελτίωσης θα ήθελε κάποτε να μάθει, αυτός πρώτα, ποιος είναι ο ορθός χρόνος γνωμοδότησης ενός φακέλου υποψήφιότητας, αν δεν είναι αρκετά τα τρια χρόνια που έχουν περάσει από την πρώτη προκήρυξη του εν λόγω προγράμματος. Για όλα τ' άλλα, οι μόνο αξιόπιστοι κριτές της εφημερίδας είναι οι χιλιάδες αναγνώστες της! 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

23-10-2012 21:37ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η ευθύνη του κ. Διβάρη είναι τεράστια. Τη λύση στο αδιέξοδο που δημιούργησε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ (παρά τις συνεχείς ορθές παρεμβάσεις του ΓΕΩΤΕΕ που δεν έβρισκε, όμως, ευήκοα ώτα) την έδωσε ο Γεωτεχνικός κ. Τσαυτάρης και ο Γεωτεχνικός κ. Θεοχαρόπουλος. Θανάσης Σαρόπουλος, Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Απάντηση

23-10-2012 20:03ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ΄ ΔΙΒΑΡΗ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ... Ο "ΚΥΡΙΟΣ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ" ... ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία