BACK TO
TOP
Αγρόκτημα

Στις καλές βρύσες τρέχει νερό αθάνατο

Τα νερά της Στυγός, η διαδροµή του Οδοντωτού, ο ορµητικός Βουραϊκός, το δάσος µε τα πλατάνια στο Πλανητέρο, το διάσηµο Χιονοδροµικό Κέντρο, τα αµέτρητα ιστορικά µνηµεία, οι παραδοσιακοί ξενώνες και το καλό φαγητό συνθέτουν τον απόλυτο φθινοπωρινό προορισµό...

Στις καλές βρύσες τρέχει νερό αθάνατο

2
0
Aν ψάχνετε το νερό της αθανασίας. Αν θα απολαµβάνετε το σκι σε χιονισµένες πλαγιές αλλά και τις διαδροµές σε ορεινά µονοπάτια µε τα πόδια ή το τρένο. Αν τέλος θέλετε να γνωρίζετε τόπους όπου οι άνθρωποι προκόβουν µέσα απ’ τη συνεργασία και την αλληλεγγύη, τα Καλάβρυτα είναι ο ιδανικός για εσάς προορισµός. Το όνοµά τους, που απέκτησαν επί Φραγκοκρατίας, σηµαίνει «καλές βρύσες» και µπορεί να δικαιολογηθεί απόλυτα µίας και η περιοχή χρωστάει µεγάλο µέρος της οµορφίας της στο υγρό στοιχείο.

Ένα από τα διασηµότερα αξιοθέατα της περιοχής είναι τα Υδατα της Στυγός στις πηγές του ποταµού Κράθη. Το νερό της πηγής σύµφωνα µε το µύθο έκανε τον Αχιλλέα αθάνατο, ενώ σύµφωνα µε τους σύγχρονους επιστήµονες  σκότωσε τον Μέγα Αλέξανδρο. Αν και η φήµη ότι τα ύδατα της Στυγός είναι δηλητηριώδη, είναι καταγεγραµµένη ακόµη και στα κείµενα του Παυσανία και του Ησιόδου, λίγοι είναι εκείνοι που βρέθηκαν στο σηµείο και δίστασαν να πιουν.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό Αγρόκτημα που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία