BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Επιστρέφει η αισιοδοξία στον κλάδο των λιπασμάτων, απαρτία στην πίτα του ΣΠΕΛ

Ανεβάζει ρυθμούς η εγχώρια αγορά λιπασμάτων με τους συντελεστές του κλάδου να μην κρύβουν σ’ αυτή τη φάση τον ενθουσιασμό τους για το ξεκίνημα της νέας καλλιεργητικής χρονιάς, μετά από μια δύσκολη διετία με μεγάλες αυξομειώσεις στις τιμές αλλά και μάλλον ισχνή ζήτηση, ειδικά τον τελευταίο χρόνο.

SPEL-koph-pitas

Γιάννης Πανάγος

1422
2

Το κλίμα αισιοδοξίας μεταξύ των μελών, ήταν πάντως διάχυτο στην κοπή πίτας που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ) σε γνωστό χώρο εστίασης κοντά στο καλλιμάρμαρο στάδιο της Αθήνας, μια συνάντηση η οποία εξελίχθηκε σε γιορτή των εισροών, καθώς βρήκε ανταπόκριση από όλες τις εταιρείες αγροτικών εφοδίων.


Από αριστερά: Κώστας Παπασωτηρίου, Γιώργος Μητσόπουλος, Γιάννης Πανάγος

Τη βεβαιότητα ότι η αγορά ξαναβρίσκει το δρόμο της και επανέρχεται σε μια μια ισορροπία που διευκολύνει τόσο τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων του κλάδου, όσο και τον προγραμματισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, εξέφρασε στο σύντομο χαιρετισμό του, κατά την κοπή της πίτας, ο πρόεδρος του ΣΠΕΛ, Δημήτρης Ρουσσέας.


Τυχερός της βραδιάς, δηλαδή ο άνθρωπος που κέρδισε το φλουρί και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες, ήταν ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και εκ των συγγραφέων του στρατηγικού σχεδίου της νέας ΚΑΠ, Στάθης Κλωνάρης.



o ΣΠΕΛ αναφέρει: 

Για ακόμη μια χρονιά, με αφορμή την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΣΠΕΛ, σύσσωμος ο κλάδος των λιπασμάτων και οι συντελεστές της αγροδιατροφικής αλυσίδας συναντήθηκαν τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024.

Στην εκδήλωση που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον αγροδιατροφικό κλάδο, εκπρόσωποι της Υπηρεσίας των Λιπασμάτων και της ΤΕΓΕΛ (Τεχνική Γνωμοδοτική Επιτροπή Λιπασμάτων), της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, όλου του κλάδου των λιπασμάτων και του τύπου, καθώς και συνεργάτες του ΣΠΕΛ, συζήτησαν για τις προκλήσεις της Ελληνικής Γεωργίας και τις νέες γεωργικές πρακτικές για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της λίπανσης και της εξασφάλισης της επισιτιστικής κυριαρχίας.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΕΛ, κ. Ρουσσέας Δημήτρης, δίνοντας ευχές για μια γόνιμη και παραγωγική χρονιά δήλωσε ότι «τα μέλη του ΣΠΕΛ, έδειξαν μεγάλη αντοχή, συνέπεια και αποτελεσματικότητα στη χρονιά που πέρασε, που χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα και απρόοπτα συμβάντα. Είναι γεγονός ότι το 2023 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον κλάδο. Ελπίζουμε το 2024 να είναι τα πράγματα πολύ καλύτερα».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το φλουρί της βασιλόπιτας το κέρδισε ο καθηγητής του ΓΠΑ, Ευστάθιος Κλωνάρης, εκ των βασικών συντακτών του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2023-2027.

Το φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε ο Καθηγητής του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κλωνάρης Ευστάθιος.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρία Adama Ελλάς AΕ.



Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

05-03-2024 19:34Ather

Tα λιπάσματα βρικαν το δρόμο τους εμείς οι αγρότες τον χάσαμε το δρόμο μας με αυτές τις τιμες

Απάντηση

05-03-2024 18:13Έλλην

Τα λιπασμάτα βρίσκουν τον δρόμο τους η τιμές στα δικά μας προϊόντα ο δρόμος έχει χαθεί

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία