BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Νέες αγορές σκληρού σίτου από Τυνησία και Αλγερία

Στην εγχώρια αγορά σκληρού σίτου η αγορά της Αλγερίας αποκλείεται να καλυφθεί από τη σοδειά µας, λόγω ποιοτήτων και ποσοτήτων. Θα καλυφθεί κατά τα φαινόµενα µε σιτάρια από τον Καναδά, το Μεξικό και την Αυστραλία.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

408
0

Τα τελευταία επίπεδα εξαγωγής στην αγορά µας ήταν 350-355 ευρώ ο τόνος FOB για τα ποιοτικά φετινά σιτάρια.

Στα σκληρά σιτάρια, µε άνοδο 5 ευρώ ο τόνος µπήκε η νέα χρονιά στη Φοτζια. Για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 385-390 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 50% και πρωτεΐνη 11% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 370-375 ευρώ ο τόνος. Εν τω µεταξύ, σηµειώθηκαν νέες αγορές από την Τυνησία και την Αλγερία µέσω κρατικού διαγωνισµού. Η µεν Τυνησία αγόρασε στα 448 δολάρια ο τόνος παραδοτέα σε λιµάνι τους, δηλαδή 10 δολάρια υψηλότερα από την αντίστοιχη αγορά ένα µήνα πριν. Η δε Αλγερία αγόρασε σχεδόν στα ίδια επίπεδα µε την προηγούµενη αγορά τους, ανάλογα πλοίου από 450 δολάρια µέχρι 465 δολάρια ο τόνος παραδοτέα σε λιµάνι τους.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, κατόπιν της πτώσης την προηγούµενη εβδοµάδα, η οποία εντάθηκε και από την πτώση στις τιµές του πετρελαίου, οι τιµές µαλακού σίτου ανέκαµψαν κυρίως για τεχνικούς λόγους. Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια µπήκαν δειλά µε νέες  τοποθετήσεις στην άνοδο. Στη Γαλλία, οι τιµές είχαν φτάσει σε νέα χαµηλά επίπεδα προσελκύοντας νέο αγοραστικό ενδιαφέρον στη φυσική αγορά. Η αύξηση της ζήτησης έφερε και µια µικρή ανάκαµψη των τιµών του χρηµατιστηρίου, οι οποίες πλέον βρίσκονται στα 221 ευρώ για συµβόλαια Μαρτίου ‘24.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία