BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Σταθεροποίηση στα πρόσφατα υψηλά για το σκληρό σιτάρι

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου οι τιµές εξαγωγής παραµένουν στα 350 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας για τα µέτριας ποιότητας σιτάρια και έχουν σηµειωθεί πωλήσεις, οι οποίες µάλιστα φορτώνονται.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

555
0

Οι τοπικοί µύλοι για καλά φετινά σιτάρια πληρώνουν περί τα 350 µε 360 ευρώ ο τονος παραδοτέα στις εγκαταστάσεις τους, µε επιλεκτικές αγορές. Γενικότερα, αν και είναι νωρίς ακόµα, ακούγονται εκτιµήσεις για περισσότερες εκτάσεις µε σκληρό σιτάρι στην επόµενη σοδειά κι αυτό φυσικά θα έχει αντίκτυπο στις τιµές, εφόσον πάνε καλά και οι παραγωγές.

Στα σκληρά σιτάρια, δεν υπήρξαν µεταβολές στη νέα λίστα τιµών της Φότζια. Για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 390-395 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 50% και πρωτεΐνη 11% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 380-385 ευρώ ο τόνος. Η αρµόδια υπηρεσία του Καναδά ανακοίνωσε εκτίµηση αύξησης των εκτάσεων για τη νέα σοδειά σκληρού κατά περίπου 1,4%. Εφόσον επιβεβαιωθούν αυτά τα νούµερα, οι νέες εκτάσεις του Καναδά θα αποτελέσουν ιστορικά τη νούµερο 5 µεγαλύτερη έκταση σκληρού σίτου. Στη Γαλλία σηµειώθηκε ένα µικρό γύρισµα στα 360 ευρώ ο τόνος, καταγράφοντας απώλειες 5 ευρώ ο τόνος.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, η άνοδος στα µαλακά σιτάρια αποδίδεται περισσότερο στην γενικότερη άνοδο των εµπορευµάτων ως αποτέλεσµα των νέων πληθωριστικών τάσεων και της κατά τα φαινόµενα αποµάκρυνσης από την πολιτική των χαµηλότερων επιτοκίων. Παράλληλα βοήθησε και η ελαφριά πτώση του δολαρίου. Στην ευρωπαϊκή αγορά, η δραστηριότητα της προηγούµενης εβδοµάδας µε αρκετούς διαγωνισµούς αγοράς µαλακού έχει ατονήσει. Οι τιµές συµβολαίων Μαρτίου στο γαλλικό χρηµατιστήριο είναι σχεδόν αµετάβλητες στα 217 ευρώ ο τόνος. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία