BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Χαµηλότερα 30 δολάρια ο νέος διαγωνισµός της Τυνησίας

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου, κατόπιν της πώλησης 150.000 τόνων από την Τουρκία οι εµπορικοί οίκοι που δραστηριοποιούνται στις εξαγωγές ελληνικού σκληρού, µείωσαν τις τιµές που µπορούν να πληρώσουν στα επίπεδα των 330 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

416
0

Για την ώρα, οι πωλητές κρατούν στάση αναµονής µέχρι να διαπιστώσουν πως αυτά τα επίπεδα αφοµοιώνονται στην αγορά. Παράλληλα θέλουν να δουν τι αντίκτυπο στις ελληνικές τιµές θα έχει η νέα αγορά της Τυνησίας.

Στα σκληρά σιτάρια, καταγράφηκαν νέες απώλειες της τάξης των 5 ευρώ ο τόνος στη νέα λίστα τιµών της Φότζια. Για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 378-383 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 50% και πρωτεΐνη 11% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 365-370 ευρώ ο τόνος. Η Τουρκία τελικά πούλησε 150.000 τόνους σκληρού σε τιµές µεταξύ 354-405 δολάρια ο τόνος FOB λιµάνι τους και προορισµούς την Ιταλία και την Τυνησία. Επίσης είχαµε νέο διαγωνισµό αγοράς από την Τυνησία για 100.000 τόνους, ο οποίος έκλεισε στα 446 δολάρια ο τόνος περίπου 30 δολάρια χαµηλότερα από τον προηγούµενο διαγωνισµό 3 εβδοµάδες πριν.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, η ισχυροποίηση του δολαρίου έφερε πίεση στα δηµητριακά µε τους επενδυτές να περιµένουν τις ανακοινώσεις νέων εκθέσεων αναφορικά µε την κατάσταση των σοδειών πριν επανατοποθετηθούν.  Υπό πίεση εξακολουθούν να βρίσκονται οι τιµές µαλακού σίτου στη Γαλλία, µε τα συµβόλαια  Μαρτίου να κυµαίνονται στα 209 ευρώ ο τόνος. Ο ανταγωνισµός από τις σοδειές στη Μαύρη Θάλασσα δεν αφήνει για την ώρα περιθώρια ανάκαµψης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία