BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Χαμηλότερα οι τιμές εξαγωγής στο σκληρό

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου οι τιµές εξαγωγής µειώθηκαν 5-10 ευρώ σε σχέση µε την προηγούµενη εβδοµάδα, µε τους Ιταλούς αγοραστές να δείχνουν νωχελικό ενδιαφέρον στα 310 ευρώ ο τόνος.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

431
0

Το προηγούµενο δεκαήµερο σηµειώθηκαν κάποιες εξαγωγές σκληρού σίτου στα επίπεδα των 315-320 ευρώ ο τόνος FOB για το µέτριας προς χαµηλής ποιότητας προϊόν. Όσοι έχουν ακόµα αποθέµατα, φυσικά είναι δυσαρεστηµένοι µε την πτώση αυτή των τιµών τον τελευταίο µήνα. Μην ξεχνάµε πως από τα τέλη Ιανουαρίου οι τιµές FOB έχουν µειωθεί κατά 40 ευρώ ο τόνος.

Στα σκληρά σιτάρια, είχαµε απώλειες στη νέα λίστα τιµών της Φότζια, από 3 έως 5 ευρώ ο τόνος ανάλογα µε την ποιότητα. Συγκεκριµένα, για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 372-377 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 50% και πρωτεΐνη 11% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 350-355 ευρώ ο τόνος.  Παράλληλα, από τις αρχές Φεβρουαρίου, οι τιµές σκληρού σίτου στη Γαλλία έχουν µειωθεί κατά 15 ευρώ ο τόνος, κυµαινόµενες πλέον στα 345 ευρώ ο τόνος.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, όλα τα δηµητριακά εξακολουθούν να πιέζονται σηµειώνοντας νέα χαµηλά. Τα µαλακά σιτάρια τουλάχιστον προσπαθούν να αντιδράσουν ανοδικά, έχοντας βέβαια πρώτα πιάσει εξαιρετικά χαµηλές τιµές τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αµερική. Παράλληλα, οι κερδοσκόποι είναι βαριά τοποθετηµένοι στην πτώση στα περισσότερα δηµητριακά. Στη Γαλλία επίσης σηµειώθηκε πίεση τιµών, η οποία εντείνεται και µε τα φτηνά µαλακά σιτάρια από τις χώρες γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα. Οι τιµές Μαΐου κατρακύλησαν στα επίπεδα των 198 ευρώ ο τόνος, µε τους αναλυτές να αναµένουν µια τεχνική αντίδραση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία