BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Στα 300 ευρώ ο τόνος το σκληρό στους μύλους

Παραµένει στην περιοχή των 300 ευρώ ο τόνος η ζήτηση των τοπικών µύλων για το εγχώριο σκληρό σιτάρι, τουλάχιστον για τις καλές ποιότητες, αφού στο κοµµάτι της εξαγωγής, το εµπόριο διατηρεί τα 280 ευρώ ο τόνος FOB, για τα λιγότερο ποιοτικά αποθέµατα.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

341
0

Σε επίπεδο Μεσογείου, τα CIF έχουν προσαρµοστεί στα 300 ευρώ, µε το εγχώριο εµπόριο σκληρού σίτου να µην αναπτύσσει σε αυτά τα επίπεδα τιµών µια σχετική κινητικότητα. Με δεδοµένο ότι οι τελευταίες παραγγελίες αφορούν παράδοση εντός Απριλίου, φαίνεται ότι η αγορά θα µπορούσε να σταθεροποιηθεί στα σηµερινά επίπεδα για τις επόµενες εβδοµάδες.

Στα σκληρά σιτάρια, για άλλη µια εβδοµάδα είχαµε απώλειες στη νέα λίστα τιµών της Φότζια, κατά 7 ευρώ ο τόνος στην πρώτη ποιότητα και κατά 5 ευρώ στη δεύτερη. Συγκεκριµένα, για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 315-320 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 50% και πρωτεΐνη 11% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 300-305 ευρώ ο τόνος.

Μετά τον άγονο διαγωνισµό της Τουρκίας της 11ης Μαρτίου, ακούγονται στην αγορά προσφορές από τους αγοραστές κοντά στα 301 ευρώ ο τόνος FOB τουρκικό λιµάνι για τις καλές ποιότητες.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, τα µαλακά σιτάρια όπως και τα περισσότερα δηµητριακά επιχείρησαν ακόµα µια ανοδική αντίδραση, µε την ενίσχυση του δολαρίου προς το τέλος της εβδοµάδας, να κόβει τη φόρα στην αγορά.

Οι ακυρώσεις πωλήσεων σίτου από την Κίνα εξακολουθούν να απασχολούν τις αγορές, ωστόσο υποδηλώνουν ότι υπάρχει ζήτηση, µε την ένταση της διόρθωσης να υποχωρεί σε καθηµερινή βάση.

Παρόµοιο ήταν το µοτίβο και στο γαλλικό χρηµατιστήριο µε τις τιµές µαλακού σίτου να βρίσκονται στα χαµηλά επίπεδα των 195 ευρώ ο τόνος, αν και νωρίτερα επιχειρήθηκε µια διάσπαση των 200 ευρώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία