BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Έντονος προβληµατισµός κατόπιν της χρηµατιστηριακής πτώσης

Το βαµβάκι δοκιµάζει τα χαµηλά του επίπεδα σπάζοντας ακόµα και το οχυρό των 80 σεντς ανά λίµπρα, τιµές που είχε να φτάσει πάνω από τέσσερις µήνες.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

603
0

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Ο βασικός λόγος της πτώσης είναι η αδύναµη ζήτηση παγκοσµίως, καθώς και το γενικότερο γύρισµα των περισσότερων εµπορευµάτων.
Οι παραγωγοί αντιλαµβανόµενοι την αδυναµία της αγοράς έσπευσαν να κλείσουν γρήγορα τιµές για τα βαµβάκια τους και οι κερδοσκόποι να µειώσουν τις ανοδικές θέσεις που είχαν χτίσει. Πλέον αναµένουµε αντίδραση από τη φυσική αγορά υπό την προϋπόθεση πως δεν έχουν µειωθεί σηµαντικά οι τιµές στο νήµα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Έντονος προβληµατισµός επικρατεί στον εκκοκκιστικό κλάδο, καθώς το χρηµατιστήριο δοκιµάζει τα χαµηλά του ενώ παράλληλα εξακολουθεί η ζήτηση να είναι αδύναµη. Η τουρκική αγορά αγοράζει κυρίως την τοπική της παραγωγή
σε φτηνές τιµές και η αιγυπτιακή αγορά, υπό τη δυσκολία εύρεσης δολαρίων κατόπιν της πιθανής απαγόρευσης εξαγωγών, έχει αποτραβηχτεί. Ποιοτικά η παραγωγή έχει υποβαθµιστεί σηµαντικά στις περισσότερες βαµβακοπεριοχές εξαιτίας των υγρασιών και αυτό θα φανεί σύντοµα στις τιµές που θα µπορέσουµε να πιάνουµε για χαµηλά χρώµατα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία