BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Επιφυλακτικά βλέπουν τα κλωστήρια την ανάκαµψη του χρηµατιστηρίου

Η τελευταία έκθεση προσφοράς/ζήτησης βάµβακος του USDA ήταν πτωτική για τις τιµές, καθώς µείωσε περαιτέρω την εκτίµηση κατανάλωσης ίνας, µικραίνοντας ακόµα περισσότερο το έλλειµα παγκόσµιας διαθεσιµότητας βάµβακος.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

335
0

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Παρά τα νέα, το χρηµατιστήριο ανακάµπτει και δείχνει πως υπάρχει στήριξη στα χαµηλά. Τεχνικά το εύρος για τις τιµές Μαρτίου κυµαίνεται µεταξύ 78-85 σεντς ανά λίµπρα, εντούτοις είναι λίγο δύσκολο να κάνει ένα δυνατό ανοδικό ράλι, δεδοµένου ότι δεν υπάρχουν οι ανάλογες ειδήσεις από πλευράς ζήτησης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Από τις αρχές ∆εκεµβρίου, όποτε το χρηµατιστήριο ξέφυγε από τα χαµηλά του και ενισχύθηκε κατά περίπου 3-4 σεντς, η µικρή ζήτηση που υπήρχε σχεδόν εξαφανίστηκε. Τα κλωστήρια δεν ακολουθούν την άνοδο και επιµένουν για τις ίδιες τιµές πριν την άνοδο ή απλά δεν κουβεντιάζουν καθόλου νέες δουλειές. Την ίδια στιγµή, η άνοδος αλλά και η εποχή προσέφεραν την ευκαιρία για αρκετά φιξαρίσµατα από παραγωγούς και εκκοκκιστές. Θολό εξακολουθεί να είναι το τοπίο για τις χαµηλές ποιότητες και κανείς δεν γνωρίζει ακόµα ποια αγορά θα απορροφήσει αυτά τα βαµβάκια και το κυριότερο σε ποια τιµή.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία