BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Διπλή προστασία στο άζωτο μεγιστοποιεί την παραγωγή βάμβακος

Η GAVRIEL για εγγυημένα αυξημένες αποδόσεις προτείνει NUTRIMORE WINNER ή N-PLUS που προσφέρουν διπλή ασπίδα προστασίας στο άζωτο.

bambaki_6

293
0

Το άζωτο είναι στοιχείο κλειδί για υψηλές παραγωγές στο βαμβάκι. Κοινά λιπάσματα με υψηλό ποσοστό ουρεϊκού αζώτου όπως είναι η απλή ουρία ή η απλή ουροθειϊκή (σύμπλοκη ή σύμμεικτη) κ.α. έχουν πάνω από 40% απώλειες αζώτου λόγω εξαέρωσης τις πρώτες κιόλας ώρες μετά την εφαρμογή τους. Λιπάσματα επίσης με υψηλό ποσοστό νιτρικού αζώτου όπως η νιτρική αμμωνία, ασβεστούχος νιτρική αμμωνία, νιτροθειϊκή κ.α. έχουν πάνω από 50% απώλειες αζώτου λόγω έκπλυσης. Τόσο μεγάλες απώλειες σε άζωτο σημαίνουν αύξηση κοστολογίων της λίπανσης και μειωμένη απόδοση σοδειάς. Για αυτούς τους λόγους τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει μεγάλο μερίδιο αγοράς τα στεθεροποιημένα αζωτούχα λιπάσματα με κύριους πρωταγωνιστές τη σταθεροποιημένη ουροθειϊκή και σταθεροποιημένη ουρία. Δεν είναι όμως όλα τα σταθεροποιημένα λιπάσματα ίδια ούτε και οι τεχνολογίες που εμπεριέχουν γι’ αυτό και σαφέστατα υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην αποτελεσματικότητά τους.

Η GAVRIEL για εγγυημένα αυξημένες αποδόσεις προτείνει NUTRIMORE WINNER ή N-PLUS. Πρόκειται για σταθεροποιημένα λιπάσματα που ήδη κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά  πάνω από δέκα χρόνια και έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη χιλιάδων παραγωγών.  Τα NUTRIMORE αζώτου της GAVRIEL μπορούν και εγγυώνται αύξηση σοδειάς γιατί είναι τα μοναδικά σταθεροποιημένα λιπάσματα με διπλή ασπίδα προστασίας.

ΑΣΠΙΔΑ 1: Το NUTRIMORE WINNER παράγεται πάντα και μόνο με θειϊκή αμμωνία- χαμηλής οξύτητα γι’ αυτό και είναι η μόνη σταθεροποιημένη ουροθειϊκή που παραμένει δραστική και άρα αποτελεσματική για τουλάχιστον ένα χρόνο από την ημέρα της ενσάκισης. Για την παραγωγή των περισσοτέρων (σταθεροποιημένων) ουροθειϊκών χρησιμοποιούνται κοινές θειϊκές αμμωνίες οι οποίες από την φύση τους έχουν πολύ υψηλή οξύτητα. Χιλιάδες πειραματικά στην Αμερική αλλά και παγκοσμίως που πραγματοποιήθηκαν σε αξιόπιστα εργαστήρια έχουν αποδείξει ότι στις ουροθειϊκές που στην παραγωγή τους χρησιμοποιήθηκε θειϊκή αμμωνία υψηλής οξύτητας, ο σταθεροποιητής NBPT απενεργοποιήθηκε μέσα σε 15 ημέρες από την συσκευασία του προϊόντος. Αυτό έχει ως συνέπεια  τελικά η θεωρητικά σταθεροποιημένη ουροθειϊκή από την ώρα της συσκευασίας της, μέχρι να φτάσει στο χωράφι, τελικά να λειτουργεί σαν μια απλή ουροθειϊκή και πρακτικά το λίπασμα να χάνει πάνω από το 40% των μονάδων αζώτου που περιέχει στον αέρα, τις πρώτες ώρες μετά την εφαρμογή του.

ΑΣΠΙΔΑ 2: Το NUTRIMORE WINNER αλλά και όλοι οι υπόλοιποι αζωτούχοι τύποι της σειράς λιπασμάτων NUTRIMORE,  είναι το μόνα σταθεροποιημένα λιπάσματα που περιέχουν AGROTAIN- το μόνο γνήσιο και με πατέντα Αμερικάνικο σταθεροποιητή ουρεάσης. Το AGROTAIN είναι ένα μίγμα από NBPT και συγκεκριμένες βοηθητικές ουσίες και όχι απλά NBPT. Οι βοηθητικές ουσίες που εμπεριέχονται στο AGROTAIN προέκυψαν μετά από πολυάριθμα  πειράματα και χρόνια πειραματισμού τόσο στην Αμερική όσο και σε πολλές άλλες χώρες σε διάφορες περιβαλλοντολογικές συνθήκες.  Αποδείχτηκε ότι χωρίς αυτές ή με τη χρήση διαφορετικών βοηθητικών ουσιών το NBPT γίνεται πολύ ασταθές και χάνει άμεσα την αποτελεσματικότητά του.

Για τους παραπάνω λόγους τα NUTRIMORE WINNER και N-PLUS είναι τα μόνα που παραμένουν 100% σταθεροποιημένα και άρα αποτελεσματικά τουλάχιστον ένα χρόνο μετά την συσκευασία τους.

Επιπλέον, τα Nutrimore δεν είναι λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης. Δίνουν άζωτο από το πρώτο λεπτό.

Γι΄αυτό και είναι η καλύτερη επιλογή και για όψιμες επιφανειακές εφαρμογές. Αυτό σε συνδυασμό με τις  μηδενικές απώλειες που έχουν δίνει την δυνατότητα για κάλυψη των αναγκών των φυτών σε άζωτο με μία μόνο εφαρμογή λίπανσης. 

Τέλος τα Nutrimore WINNER και N-PLUS είναι πιο πυκνά σε σχέση με τα περισσότερα κοινά αζωτούχα όπως η Νιτρική Αμμωνία, Νιτροθειϊκή και Ασβαστούχος Νιτρ. Αμμωνία. Αυτό σε συνδυασμό με τις μηδενικές απώλειες που έχουν σε άζωτο λόγω του AGROTAIN δίνουν την δυνατότητα για χρήση έως και 50% λιγότερων κιλών λιπάσματος σε σχέση με τα κοινά αζωτούχα λιπάσματα και μείωση του κόστους λίπανσης κατά 20-30%.

 Η επένδυση σε άζωτο είναι σοβαρή απόφαση. Απώλεια σε άζωτο, σημαίνει απώλεια σε αποδόσεις  και άρα σε χρήματα. Η αζωτούχος λίπανση δεν θέλει κόπο -θέλει NUTRIMORE, τα μόνα που όπως απέδειξε και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εγγυώνται τουλάχιστον 10% αύξηση σοδειάς, οικονομία και κερδοφορία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία