BACK TO
TOP
Fresher

Πιπεριά από… καλούπι με υψηλή ποιότητα και άριστη καρπόδεση

Η διεθνής εταιρεία Sakata Seed Corporation παρουσίασε μια εντυπωσιακή προσθήκη στην γκάμα της: τη Μάτγκα, μια νέα ποικιλία κόκκινης πιπεριάς που συνιστάται για μεταφύτευση και καλλιέργεια κατά τις μεσαίες έως όψιμες περιόδους της καλλιέργειας.

sakata_fa_2-3-1024x683

201
0

Αυτή, η ποικιλία , καλύπτει τις μεταφυτεύσεις από 20 έως 30 Ιουλίου και ξεχωρίζει για την ομοιομορφία της σε όλο τον κύκλο καλλιέργειας.  

Ο Juan Antonio Barranco, προωθητής προϊόντων στη Sakata,περιέγραψε τους καρπούς της «σαν να είναι φτιαγμένοι από καλούπι». Τόνισε επίσης, ότι «η Μάτγκα (Matga) προσφέρει ένα ιδανικό και ομοιόμορφο διαμέτρημα ακόμη και στο τέλος της παραγωγικής περιόδου, με θεαματικά αποτελέσματα όσον αφορά το μέγεθος και την ποιότητα των φρούτων».


Η νέα ποικιλία χαρακτηρίζεται από τέσσερις λοβούς, εξαιρετικό χρώμα (πράσινο και κόκκινο), ιδανική σταθερότητα και βάρος χάρη στα παχιά τοιχώματά της. Επιπλέον, παρουσιάζει καλή διάρκεια ζωής μετά τη συγκομιδή, που την καθιστά ιδανική για εξαγωγές.

Η Matga αναπτύσσεται σε ένα φυτό με ανοιχτή δομή, προσφέροντας ιδανικές συνθήκες για την πρόληψη της εξάπλωσης του Thrips parvispinus, ένα παράσιτο που αυτή τη στιγμή προκαλεί μεγάλες ανησυχίες στον αγροτικό κόσμο. Ο Juan Antonio επισημαίνει ότι «χάρη σε αυτή τη δομή του φυτού και τα τριχωτά του φύλλα, το Thrips parvispinus δυσκολεύεται να παραμείνει πάνω σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτά, σε συνδυασμό με την πρώιμη ανθοφορία, καθιστούν την ποικιλία Matga ιδανική για παραγωγούς που υιοθετούν την ολοκληρωμένη διαχείριση παρασίτων στα θερμοκήπια τους».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία