BACK TO
TOP
Οργανωτικά

∆υναµώνει το deal του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού µε την αλυσίδα Lidl

«Τα ροδάκινα Βελβεντού συλλέγονται ώριµα και συσκευάζονται στο κτήµα µε το χέρι και έτσι αποφεύγεται κάθε ενδιάµεση ταλαιπωρία για να φτάσουν στο τραπέζι του καταναλωτή. Οι καταναλωτές µπορούν να προµηθευτούν σε όλα τα καταστήµατα της Lidl τα εξαιρετικά φρούτα µε την επωνυµία Velvita», δήλωσαν τα στελέχη της γερµανικής αλυσίδας σούπερ µάρκετ που πριν από λίγες ηµέρες πραγµατοποίησαν ενηµερωτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού.

∆υναµώνει το deal του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού µε την αλυσίδα Lidl

2
0
Η συνεργασία του συνεταιρισµού µε την εταιρεία Lidl µετρά ήδη τέσσερα χρόνια, από το 2013, και ισχυροποιείται συνεχώς, καθώς τα προϊόντα του καταλαµβάνουν όλο και µεγαλύτερο χώρο στα ράφια της. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι η Lidl διακίνησε πάνω από 1.100 τόνους προϊόντων του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού. Τα προϊόντα του συνεταιρισµού που µπορούν να βρουν οι καταναλωτές στα ράφια της περιλαµβάνουν πέρα από τα «διάσηµα» ροδάκινα velvita, νεκταρίνια και όλη την ποσότητα παραγωγής του Συνεταιρισµού σε αχλαδόµηλα Nashi. Παράλληλα, αποκλειστικά για τη συνεργασία του µε τη συγκεκριµένη αλυσίδα, ο συνεταιρισµός από την Κοζάνη δηµιούργησε και διαθέτει κατ’ αποκλειστικότητα τις τρίκιλες συσκευασίες σε ροδάκινα και νεκταρίνια του ΑΣΕΠΟΠ.
Φυσικά, η συνεργασία µε τη συγκεκριµένη αλυσίδα είναι µόνο µία από τις σηµαντικές του συνεργασίας που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια ο συνεταιρισµός. Με όχηµα το brand «Velvita», τροφοδοτεί όλες τις µεγάλες αλυσίδες σούπερ µάρκετ και τα προϊόντα του πωλούνται σε όλα τα µέρη της Ελλάδας.


Σταθερά βήµατα εξέλιξηςΒάση για την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων υπήρξαν τα συνετά αλλά αποφασιστικά βήµατα του Συνεταιρισµού τα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριµένα, έχει ήδη εξασφαλίσει για τους παραγωγούς της συµφωνία συµβολαιακής γεωργίας για τη διευκόλυνσή τους στον τοµέα της ρευστότητας. Έχει ενταχθεί στο Μητρώο Εµπόρων Οπωροκηπευτικών για τη διευκόλυνση των συναλλαγών της. Εκσυγχρονίζει συνεχώς τις υποδοµές του, όπως πρόσφατα µέσω της ένταξης Μέτρο 123Α «Αύξηση αξίας γεωργικών προϊόντων». Εφαρµόζει σύγχρονες µεθόδους καλλιέργειας και διαχείρισης για την παραγωγή πιστοποιηµένων προϊόντων. Και το πιο σηµαντικό έχει σχεδιάσει και εφαρµόσει πρωτοποριακά εργαλεία marketing. Σταθµός το 2013, όταν αποφάσισε να προσθέσει αυτοκόλλητο στη σάρκα του ροδάκινου, γεγονός που αποτελεί πρωτοπορία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ το 2014 τα ροδάκινα του απέκτησαν το όνοµα velvita

Η επιτυχία σε αριθµούςΟι αριθµοί πίσω από τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, που αποτελεί ένα από τα πιο ελπιδοφόρα παραδείγµατα συνεταιρίζεσθαι στη χώρα µας, είναι εντυπωσιακοί. Σύµφωνα µε τα στοιχεία του συνεταιρισµού, η ετήσια δαπάνη του για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών ξεπερνά τα 100.000 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό δαπανάται και στην προβολή και διαφήµιση των προϊόντων του. Τους 12.000 τόνους φτάνει η συνολική παραγωγή του συνεταιρισµού, µε το 50% αυτής να κατευθύνεται σε ξένες σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Τέλος, ο κύκλος εργασιών του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού αγγίζει τα 15.000.000 ευρώ. Εκτός από τα «διάσηµα» ροδάκινα velvita οι Κοζανίτες συνεταιριστές παράγουν σήµερα νεκταρίνια, µήλα, ακτινίδια, δαµάσκηνα, κυδώνια, βερίκοκα και κεράσια

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία