BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Για 5η συνεχόμενη φορά αμετάβλητα παραμένουν τα επιτόκια της ΕΚΤ

Αμετάβλητα, ως αναμενόταν ευρέως, διατήρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα επιτόκια στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της.

christine-lagarde-ekt

15
0

Τα επιτόκια  αυξήθηκαν για τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο του 2023 στον ανοδικό κύκλο που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2022, με το επιτόκιο καταθέσεων να φθάνει στο 4%. Στις επόμενες τρεις συνεδριάσεις, η ΕΚΤ επαναλάμβανε σταθερά ότι τα επιτόκια θα έμεναν σταθερά για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, προκειμένου να συμβάλλουν στη σταθερή μείωση του πληθωρισμού, χαρακτηρίζοντας ως πρόωρη οποιαδήποτε συζήτηση για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στη Γάνδη στις 7 Μαρτίου, στις οικονομικές προβλέψεις των εμπειρογνωμόνων της αναγνωρίζεται ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε  ταχύτερα από ότι αναμενόταν και ως εκ τούτου αναθεώρησαν προς τα κάτω τις προβλέψεις για τις πληθωριστικές πιέσεις , κυρίως λόγω των τιμών της ενέργειας. Στην καθιερωμένη συνέντευξη η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι η νομισματική πολιτική θα παραμείνει σε περιοριστικό έδαφος έως ότου υπάρξει βεβαιότητα ότι οι πληθωριστικοί κίνδυνοι έχουν παρέλθει, υπογραμμίζοντας την προσήλωση της ΕΚΤ στην επίτευξη του στόχου του  2%. Και επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα αναμένει περαιτέρω στοιχεία που θα καταδεικνύουν με βεβαιότητα την αποκλιμάκωση των τιμών.

πηγή: ot.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία