BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Πρόβλεψη για ισχυρή παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου από Ιούνιο

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αυτό το καλοκαίρι αναμένεται να είναι ισχυρή καθώς η κατανάλωση καυσίμων μεταφορών αναμένεται να αυξηθεί σε γενικές γραμμές και σε όλες τις περιφέρειες, καθώς τα καλοκαιρινά ταξίδια και τα ταξίδια διακοπών αυξάνονται, αναφέρει σε προβλέψεις του ο ΟΠΕΚ την Πέμπτη. Ο οργανισμός βλέπει μια «ισχυρή προοπτική ζήτησης πετρελαίου για τους καλοκαιρινούς μήνες».

petrelaio-times-kalokairi

51
0

Η ισχυρή ζήτηση πετρελαίου το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα μπορούσε να συσφίγξει περαιτέρω την αγορά, ειδικά εάν ο ΟΠΕΚ+ δεν αρχίσει να χαλαρώνει τις τρέχουσες περικοπές παραγωγής από τον Ιούλιο.

Στη μηνιαία έκθεση για την αγορά πετρελαίου (MOMR) που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, ο ΟΠΕΚ άφησε αμετάβλητες τις προβλέψεις του για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου για φέτος και το επόμενο έτος.

Ο ΟΠΕΚ συνεχίζει να αναμένει αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) για το 2024, στα ίδια γενικά επίπεδα σε σχέση με την εκτίμηση του περασμένου μήνα. Ο Οργανισμός εξακολουθεί να βλέπει «ισχυρή ανάπτυξη» 1,8 εκατομμυρίων bpd το 2025 σε σύγκριση με το 2024.

Ισχυρή τάση οικονομικής ανάπτυξης

Ωστόσο, ο ΟΠΕΚ επισήμανε μια ισχυρή τάση οικονομικής ανάπτυξης που θα μπορούσε να έχει περαιτέρω ανοδικές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες θα μπορούσαν να ξεπεράσουν την τρέχουσα ετήσια πρόβλεψη για την ανάπτυξη.

«Παρά ορισμένους καθοδικούς κινδύνους, η συνέχιση της δυναμικής που παρατηρήθηκε στις αρχές του έτους θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω ανοδικές δυνατότητες για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη το 2024», ανέφερε ο ΟΠΕΚ στην έκθεσή του.

«Στον ΟΟΣΑ, οι ΗΠΑ συνεχίζουν με σταθερή δυναμική που μπορεί να ξεπεράσει την τρέχουσα ετήσια πρόβλεψη ανάπτυξης».

Ακόμη και η Ευρωζώνη, η οποία αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις τα τελευταία δύο χρόνια, «μπορεί να δει βελτίωση υποστηριζόμενη από την αύξηση του πραγματικού εισοδήματος, μια αναμενόμενη συνεχή ανάκαμψη του τουρισμού προς την καλοκαιρινή περίοδο και μια σταδιακή ανάκαμψη της βιομηχανικής παραγωγής», ανέφερε ο ΟΠΕΚ.
Υπάρχουν πιθανές ανοδικές εξελίξεις και στις μεγάλες ασιατικές οικονομίες.

«Μια πιο εύρωστη αναπτυξιακή τροχιά στις ασιατικές οικονομίες, κυρίως στην Ινδία και την Κίνα, έχει τη δυνατότητα να δώσει περαιτέρω ώθηση στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη τόσο το 2024 όσο και το 2025», σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ.

Το καλοκαίρι, η ζήτηση για όλα τα καύσιμα μεταφορών, ειδικά τα καύσιμα αεροσκαφών, αναμένεται να αυξηθεί σε σύγκριση με πέρυσι.

«Οι αγορές καυσίμων για αεροσκάφη τζετ προβλέπεται να παρουσιάσουν ισχυρό ανοδικό δυναμικό σε όλες τις περιοχές τους επόμενους μήνες καθώς τα αεροπορικά ταξίδια αυξάνονται», ανέφερε ο ΟΠΕΚ.

πηγή: ot.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία