BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Στο Άστρος Κυνουρίας το πρώτο θεματικό ελληνικό πάρκο ελιάς

Υπεραιωνόβιες ελιές, μνημεία της φύσης από τα χρόνια του περιηγητή Παυσανία, καθώς και παλιά αντικείμενα καλλιέργειας της ελιάς και παραγωγής ελαιολάδου συνθέτουν το πρώτο θεματικό ελληνικό πάρκο ελιάς στο Άστρος Κυνουρίας στην Αρκαδία.

elaiastopikes

53
1

Η προσπάθεια δημιουργίας του πάρκου έγινε από μαθητές και εκπαιδευτικούς του Επαγγελματικού Λυκείου της περιοχής και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Το Άστρος και η Βόρεια Κυνουρία είναι συνυφασμένες με την ελιά και το λάδι, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο εκπαιδευτικός Nίκος Πολυμενάκος. Ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών και οι μαθητές του σχολείου έχοντας στο ενεργητικό τους αρκετές αξιέπαινες και φιλόδοξες προσπάθειες θέλησαν να αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, φτιάχνοντας ένα πάρκο που στόχο έχει την περιβαλλοντική κοινωνική εκπαιδευτική και πολιτιστική διάσταση, πρόσθεσε.

Στο πάρκο περιλαμβάνονται αντικείμενα για την επεξεργασία της ελιάς τα οποία έρχονται από τον 7ο αιώνα και τον 5ο αιώνα π.Χ. αλλά και τον Μεσαίωνα. Επίσης εκτίθενται μυλόπετρες και μια ντιζελομηχανή από το 1908 που χρησιμοποιούνταν στην παραγωγή ελαιολάδου αλλά και κάρα, αλέτρια, άροτρα, σβάρνες, κλπ. Τέλος μπορείτε να δείτε κιούπια από το 1500 αλλά και σύγχρονες δεξαμενές φύλαξης ελαιολάδου.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία