BACK TO
TOP
Αγρόκτημα

Με 100 τόνους παραγωγή χάνουμε 10.000 ευρώ από την τσέπη μας

Κτηνοτρόφος με 300 πρόβατα, ο Πλίκας Αναστάσιος ανέφερε πως από το 2017 τα πράγματα έχουν πάρει άκρως αρνητική τροπή, καθώς με 85 λεπτά κόστος, στους 100 τόνους παραγωγή, χάνονται 10.000 ευρώ από την τσέπη του κτηνοτρόφου.

zoo-workshop-4_2

Γιώργος Κοντονής

140
1

Όπως είπε ο νεαρός κτηνοτρόφος, που επεσήμανε ότι δουλεύει μονάχος χωρίς εξωτερικούς συνεργάτες, για να είναι μία εκτροφή βιώσιμη πρέπει πρώτα απ' όλα να δούμε τι τιμές που θα πουλήσει ο κτηνοτρόφος το προϊόν του, την ανώτερη και την ελάχιστη. Παράλληλα, ζήτηση την επέμβαση των αρχών ώστε να εντοπίσουν ποιοι είναι οι εισαγωγείς γάλακτος και να μην μπορούν να παράγουν ΠΟΠ όσοι εισάγουν.

«Δεν το έχω μετανιώσει», ανέφερε ο νεότερος της παρέας αλλά έμπειρος κτηνοτρόφος, Παντελής Βογιατζής, στην ερώτηση του συντονιστή του πάνελ, Γιάννη Πανάγου, αν έχει δεύτερες σκέψεις που μπήκε στο επάγγελμα. Στην παρέμβασή του ωστόσο εστίασε στις πολύ χαμηλές τιμές του γάλακτος, ψάχνει νέους τρόπους για να γίνει βιώσιμος, χρειάζονται λέει άλλες τιμές για τα ποιοτικά προϊόντα ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι «το προϊόν μας μπορεί να είναι ποιοτικό μόνο αν είναι καλής ποιότητας οι ζωωοτεχνικές».

«Παρακινώ τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με αυτό το κομμάτι, να συνεχίσουν την εκτροφή, να την εξελίξουν, να παλέψουν γι αυτήν», διαμήνυσε τέλος ο νεαρός.

Το παρών στο Milk Conference έδωσε και ο αγελαδοτρόφος και φετινός Κτηνοτρόφος της Χρονιάς, Σοφοκλής Φιλιππίδης που όπως είπε το θέμα μας τώρα είναι να γίνει το βήμα μπροστά και όχι να υπάρχει μία συνεχής «γκρίνια».

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία