BACK TO
TOP
Αγρόκτημα

Το κρέας με ηπειρώτικη αντίληψη

Τη φιλοσοφία, τη στρατηγική και τη στόχευσή της εταιρείας ΤΕΜΕΤΕΡΟΝ ΑΕ αντιπροσωπεύει επακριβώς το όνοµά της, που σηµαίνει «δικό µας» στην ποντιακή διάλεκτο. Από τα πρώτα βήµατα της επιχείρησης, φάνηκε πως η προστιθέµενη αξία έρχεται όταν διαχειρίζεσαι µόνος το προϊόν του µόχθου. Έτσι, τα ζώα ακολούθησαν τα αυτοκίνητα µε τα ψυγεία, οι εγκαταστάσεις και τέλος το συσκευαστήριο.

Temeteron-2

213
1

∆ύο άνθρωποι µεγαλωµένοι σε κτηνοτροφικές οικογένειες, ένωσαν το µεράκι που είχαν για τον κλάδο, µαζί µε τις αξιώσεις τους από τη ζωή και το αποτέλεσµα ήταν µια εταιρεία παραγωγής προϊόντων κρέατος που δραστηριοποιείται σε όλα τα στάδια της παραγωγικής αλυσίδας, από την παραγωγή των ζωοτροφών και την εκτροφή µέχρι την τυποποίηση και εµπορία.

Η φιλοσοφία τους πάνω στη γεύση και στο πώς θα έπρεπε να φαίνεται και να µυρίζει το τελικό προϊόν, συνοψίζεται στην ονοµασία της οικογενειακής εταιρείας: Τεµέτερον. Η ΤΕΜΕΤΕΡΟΝ ΑΕ στη Νέα Σαµψούντα Πρέβεζας ιδρύθηκε από τον Τάσο και την Όλγα Κυριακίδη, του οποίους συνάντησε το Αγρόκτηµα στην έκθεση τοπικών προϊόντων Κερνάµε Ήπειρο, που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα.

Με ιδιόκτητες µονάδες εκτροφής ζώων και δικές τους ζωοτροφές κατάφεραν µια άριστη ποιότητα για τα προϊόντα τους µαζί µε µια αξιόλογη γκάµα σε κρεατοσκευάσµατα. Λουκάνικα µοσχαρίσια, χοιρινά, πικάντικα αλλά και παραδοσιακά, καπνιστές µπριζόλες και πολλά άλλα προϊόντα µε αγνά υλικά και χαρακτηριστική νοστιµιά αποτυπώνουν τις πολυετείς προσπάθειες και την σκληρή δουλειά του ζευγαριού.

Ιδιαίτερη έµφαση δίνεται από την εταιρεία στην ιχνηλασιµότητα, ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια, όταν ξεκίνησαν να βάζουν την προσωπική τους ετικέτα στα προϊόντα. «Πρέπει να δείχνουµε από πού είναι το προϊόν, πού γεννιέται το ζώο, πώς µεγαλώνει, τι τρώει, πού σφάζεται, πώς πωλείται» εξηγεί ο Τάσος Κυριακίδης. Για το λόγο αυτόν δίνεται από την οικογενειακή αυτή επιχείρηση ιδιαίτερη έµφαση και στην τροφή των ζώων. «Εµπορικά δεν συµφέρει η ιδιοπαραγωγή των ζωοτροφών, αλλά είναι στο πνεύµα της φιλοσοφίας της επιχείρησης», συµπληρώνει ο ίδιος.

Φυσικά τη δουλειά και την αντίληψή τους έρχεται να συµπληρώσει η παράδοση. «Το καλύτερο κρέας να έχεις, χωρίς συνταγές δεν κάνεις τίποτα» µας είπε η Όλγα Κυριακίδη, όταν µας αποκάλυψε πως οι συνταγές που χρησιµοποιούν έρχονται απευθείας από τη συσσωρευµένη γνώση των παππούδων του ζευγαριού.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία