BACK TO
TOP
Αγρόκτημα

Ιδιόκτητη µονάδα ετοιμάζει το «Γιαννιώτικο»

Συνεταιριστική κίνηση 20 ανεξάρτητων κτηνοτρόφων, που παράγει βιολογικό φρέσκο γάλα στην περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς και άλλα προϊόντα, όπως πρόβειο και γίδινο γάλα, ξινόγαλα, κεφίρ κλασικό και µε ρόδι, γιαούρτι αγελαδινό και πρόβειο, καθώς επίσης γάλα µε κακάο, αποτελεί η επιχείρηση «Γιαννιώτ’κο» που δραστηριοποιείται τα τελευταία πέντε χρόνια.

18d_2

189
1

Μάλιστα στην πρωτεύουσα της Ηπείρου έχει θέσει σε λειτουργία αυτόµατο πωλητή γάλακτος, κατά τα πρότυπα του Συνεταιρισµού Αγελαδοτρόφων ΘΕΣγάλα.

 Το σχέδιο έχει ήδη εγκριθεί

Το επόµενο διάστηµα το «Γιαννιώτικο» θα προχωρήσει στην κατασκευή µιας ιδιόκτητης µονάδας παραγωγής και εµφιάλωσης του φρέσκου γάλακτος, η οποία µέχρι τώρα γίνεται σε τυροκοµείο της περιοχής, όπως ανέφερε στο περιοδικό Αγρόκτηµα ο πρόεδρος της Κίνησης, Μιχάλης Τζίµας. Η µονάδα θα κατασκευαστεί στο Νεοχώρι Ιωαννίνων, µε το σχέδιο να έχει ήδη εγκριθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων. Παράλληλα το Γιαννιώτ’κο το τελευταίο δίµηνο έχει ξεκινήσει το άνοιγµα στην αγορά της Αθήνας, µε την διοργάνωση «Κερνάµε Ήπειρο» να αποτελεί την πρώτη µεγάλη έκθεση στην οποία συµµετέχει.

Η προσπάθεια της Συνεταιριστικής Κίνησης στοχεύει αφενός στη βιωσιµότητα των παραγωγικών µονάδων των κτηνοτρόφων και αφετέρου στο να αποδείξει ότι υπάρχουν τρόποι οι ντόπιοι παραγωγοί να διαθέτουν στους καταναλωτές προϊόντα υψηλής ποιοτικής αξίας σε πολύ ανταγωνιστικές τιµές.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία