BACK TO
TOP
Δικαιώματα

Χάνονται επιδοτήσεις που δικαιούνται νέοι αγρότες βάσει ιστορικών δικαιωμάτων

Προς δυσάρεστης εκπλήξεως βρίσκονται νέοι αγρότες που διαπιστώνουν ότι χάνουν την επιδότηση που δικαιούνται με βάση τα ιστορικά δικαιώματα και συνεπώς ένα μέρος τους εισοδήματός τους, σύμφωνα με ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, προς τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Μεσοκαλόκαιρο σε 2 δόσεις τα νιτρικά της πενταετίας

1
3

Ο κ. Κεγκέρογλου κάνει λόγο για πολλές αντιδράσει ήδη σε επίπεδο Κρήτης, από αγρότες οι οποίοι προκειμένου να μπουν πέρσι στο πρόγραμμα νέων γεωργών, έγιναν για πρώτη φορά αποδέκτες μεταβίβασης γης και δικαιωμάτων.

Φέτος, επισημαίνει ο βουλευτής, οι συγκεκριμένοι αγρότες που προσέρχονται στους πιστοποιημένους φορείς ΟΣΔΕ, για ενεργοποίηση δικαιωμάτων, ενημερώνονται ότι αυτό δεν είναι δυνατό και πως τα ιστορικά τους δικαιώματα που μεταβιβάστηκαν, έχουν χαθεί και για τους ίδιους και για τους πρώην καλλιεργητές.

Καταλήγοντας ο κ. Κεγκέρογλου ζητά να πληροφορηθεί αν θα γίνει κάποια ενέργεια, ώστε να μη χαθούν τα δικαιώματα καθώς κι αν υπάρχει δυνατότητα να κατανεμηθούν σε νέους αγρότες δικαιώματα από το εθνικό απόθεμα, με ποιο τρόπο και πόσα.

Αλέξανδρος Μπίκας

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

11-06-2015 21:33ΣΤΕΛΛΑ

ΣΩΤΗΡΗΣ Αν κάποιος γνωρίζει για το θέμα των δικαιωμάτων ας μας ενημερώσει εάν μπορούμε να κινηθούμε ακόμα και δικαστικά για αυτή την απόφαση γιατί η κοροϊδία δεν έχει τελειωμό. Πόσο δίκιο έχετε.Και εγώ θέλω να κινηθώ δικαστικά εναντίον τους, αλλά θα προτιμούσα να γίνει ομαδικά, με την διαφορά ότι είναι δύσκολη η επικοινωνία με τους παραγωγούς που θίγονται.Δεν μπορούν να βρουν τις εικονικές μεταβιβάσεις, τουναντίον θα συνεχίσουν να τις επιδοτούν, και με απροκάλυπτο τρόπο σου λένε έπαιξες και έχασες, πήρες τα ρίσκα σου. ΝΤΡΟΠΗ

Απάντηση

10-06-2015 21:07ΣΩΤΗΡΗΣ

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στη γεωργία είναι απαράδεκτη. Είμαι νεοεισερχόμενος στο τομέα και εγκεκριμένος νέος γεωργός. Μας ζητήθηκε να κάνουμε πλάνο 5ετίας και να βάλουμε σε αυτό όσο το δυνατό περισσότερες εκτάσεις για να ανεβάσουμε τα μόρια. Τελικά εγκρίθηκαν ακόμα και φάκελοι με 5 στρέμματα επιλέξιμες εκτάσεις. Τέλος παρατηρώ ότι με όποιον γεωργικό φορέα και να ασχολήθηκα, οι γνώσεις των υπαλλήλων στα αντικείμενα τους είναι ελλιπείς και είναι αδύνατο να καθοδηγήσουν τους ενδιαφερόμενους σωστά, αυξάνοντας έτσι την ήδη τεράστια γραφειοκρατία. Τώρα μας πετάνε έξω και από τα δικαιώματα, παρόλο που πέρυσι μας έβαλαν στη διαδικασία των μεταβιβάσεων. Από όπου και να το δεις, η νέα καπ και η πολιτική που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια είναι απαράδεκτη και συνεχίζει να πριμοδοτεί τους παλιούς γεωργούς που διαχειρίστηκαν όλα αυτά τα χρήματα με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Αν κάποιος γνωρίζει για το θέμα των δικαιωμάτων ας μας ενημερώσει εάν μπορούμε να κινηθούμε ακόμα και δικαστικά για αυτή την απόφαση γιατί η κοροϊδία δεν έχει τελειωμό.

Απάντηση

05-06-2015 14:20ΣΤΕΛΛΑ

Υπάρχει κάτι νεότερο γι αυτό, ή χάνονται οριστικά τα δικαιώματα? Υπάρχει κάποια λύση η θα μας αφήσουν χωρίς επιδότηση?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία