BACK TO
TOP
Δρώμενα

Νέο γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης εγκαινίασε ο Δήμος Σερβίων -Βελβεντού

Στην υπηρεσία του αγρότη, του κτηνοτρόφου και όλων των εκπροσώπων της αγρο-διατροφικής αλυσίδας της περιοχής Σερβίων-Βελβεντού, τέθηκε το νέο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Εδαφολογικό Εργαστήριο του Δήμου, μετά τα εγκαίνιά του που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου.

Νέο γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης εγκαινίασε ο Δήμος Σερβίων -Βελβεντού

0
0

«Είναι μία σημαντική ημέρα για τους δημότες μας. Για τους ανθρώπους που απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα αλλά και για όλους εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν. Το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Εδαφολογικό Εργαστήριο θα είναι βασικά εργαλεία γι’ αυτούς και εμείς είμαστε εδώ για να παρέχουμε κάθε υποστήριξη» ανέφερε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού, κ. Αθανάσιος Κοσματόπουλος. Αντίστοιχα ο Αντιδήμαρχος Σερβίων- Βελβεντού, κ.Σταύρος Παραδόπουλος υπογράμμισε ότι «η ανάπτυξη του αγροτικού και του κτηνοτροφικού τομέα είναι ο βασικός μοχλός αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και με βάση αυτή την αρχή εργαζόμαστε στο Δήμο».

Κατόπιν προσωπικής δέσμευσης του κ. Κοσματόπουλου, το παλαιό ανενεργό κτίριο του Εδαφολογικού Κέντρου Σερβίων που παρέμενε κλειστό για δύο δεκαετίες, ανακαινίστηκε και εκσυγχρονίστηκε προκειμένου να στεγάσει το νέο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης που αποσκοπεί να εξυπηρετήσει τον πρωτογενή αγροτικό τομέα της περιοχής του δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας, με το εξειδικευμένο του προσωπικό.

Στο κτίριο έχουν ήδη εγκατασταθεί οι γεωπόνοι του δήμου και ο χημικός του Εδαφολογικού Εργαστηρίου, καθώς και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι του Δήμου κ.Δημήτρης Κουκάλης και Δημήτρης Κοσμάς. Μάλιστα, προ διμήνου είχε υπογραφεί και πρωτόκολλο συνεργασίας με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Με αφορμή τα εγκαίνια του νέου γραφείου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Κουκάλης δήλωσε «το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Εδαφολογικό Εργαστήριο αποτελούν εργαλεία για το συντονισμό του αναπτυξιακού σχεδιασμού του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού, ως μια βάση για τον προσδιορισμό ενός κοινού οράματος και κοινών επιδιώξεων και δράσεων για το σύνολο της περιοχής».

Στα πλαίσια της ομιλίας του Δημάρχου κ. Κοσματόπουλου, τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι στην περιοχή πρέπει να οριστούν στόχοι ανάπτυξης για το μεσοπρόθεσμο μέλλον και προκειμένου να γίνει αυτό επιτυχώς θα πρέπει «να προτάξουμε τη συμμετρική βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των τριών τομέων της οικονομίας: γεωργία, μεταποίηση και υπηρεσίες, την ενίσχυση της εξωστρέφειας του παραγωγικού συστήματος και κυρίως την αξιοποίηση της θέσης μας σε σχέση με τις βαλκανικές χώρεςμ και τις αναδυόμενες αγορές της Μαύρης Θάλασσας και της Ανατολικής Μεσογείου και τέλος, να προτάξουμε την ισόρροπη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη στο πλαίσιο της αειφορίας για μείωση των ανισοτήτων και μεγαλύτερη συμμετοχή όλων στα αποτελέσματα της ανάπτυξης.

Τέλος, ο κ. Κοσματόπουλος υπογράμμισε ότι το νέο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν υποκαθιστά τα Περιφερειακά Γραφεία Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά τα ενισχύει καθώς η από κοινού λειτουργία τους, είναι αναγκαία για την καθοδήγηση των αγροτών και στην εφαρμογή των σωστών πρακτικών αειφορίας, γεγονός που γίνεται επιτακτικότερο μέσω της νέας ΚΑΠ η οποία ορίζει ότι πλέον επιλέξιμοι για επιδότηση θα είναι μόνον οι παραγωγοί που θα ακολουθήσουν ορθές γεωργικές πρακτικές στις καλλιέργειές τους, σε ό,τι αφορά τη λίπανση, την άρδευση και τη φυτοπροστασία. «Οι παραγωγοί που θα ακολουθήσουν τις οδηγίες της εδαφολογικής μελέτης, θα είναι εκείνοι που θα μπορούν να λάβουν τις επιδοτήσεις χωρίς κανένα πρόβλημα», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Κοσματόπουλος και ευχαρίστησε όλους τους για την συνεργασία και την εναρμόνισή τους με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του τόπου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία