BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Ως το Ιούνιο λήξαν το θέμα με το ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας, λέει ο Αποστόλου

Σε δύο μήνες αναμένεται να μπει τέλος στο ζήτημα της επέκτασης του «ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτας» σε όλο το νομό, σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου στον βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκο στη διάρκεια συνάντησης που είχανε.

Σε επίπεδο δημάρχων μεταφέρεται η μάχη για το ελαιόλαδο ΠΟΠ «Καλαμάτα»

0
0

Συγκεκριμένα, ο κ.Πετράκος ζήτησε από τον Βαγγέλη Αποστόλου «να υπάρξει νέα πολιτική παρέμβαση στις Βρυξέλες για να τελειώσει άμεσα το ζήτημα αυτό που εκκρεμεί 14 χρόνια» και εκείνος του απάντησε ότι «Η αρμόδια διεύθυνση της Ε.Ε. έχει πει ότι το ζήτημα θα έχει λήξει σε δύο μήνες».

Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων μέτρων για την σταφίδα και την πληρωμή των σταφιδοπαραγωγών, θέμα για το οποίο ο υπουργός τόνισε ότι την Τετάρτη 8 Απριλίου θα υπάρξει μεγάλη σύσκεψη στο Αίγιο για το θέμα της σταφίδας. Επίσης, έγινε λόγος για τα προβλήματα που παρουσιάζονται για την εφαρμογή ΕΣΗΔΗΣ στη δακοκτονία δηλαδή εξαίρεση από την εφαρμογή του για το 2015 ώστε να ξεκινήσουν έγκαιρα οι ψεκασμοί.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Πετράκος, πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ.Δημήτρη Γελαλή και ζήτησε να αποκατασταθεί «η αδικία που διαπράχθηκε από τον προηγούμενο Γεν.Γραμματέα του Υπουργείου απέναντι στους αγροτικούς συνεταιρισμούς της Μεσσηνίας όσον αφορά στα προγράμματα εργασίας των (Ο.Ε.Φ) Οργανώσεων Ελαιοκομικών Φορέων της Π.Ε Μεσσηνίας καθώς περικόπηκε ο ήδη μειωμένος προϋπολογισμός με αποτέλεσμα να αδικηθούν κατάφορα οι ελαιουργικοί συνεταιρισμοί της Μεσσηνίας», όπως τόνισαν και με επιστολή τους οι Αγροτικοί Ελαιουργικοί Συν/σμοί της Μικ Μαντίνειας & Αβίας, της Καλαμάτας, της Στέρνας και των Γαργαλιάνων, σύμφωνα με τον κ.Πετράκη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία