BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Το ευρύτομο «απειλεί» τις αμυγδαλιές της Μαγνησίας

Έναρξη των ψεκασμών για την καταπολέμηση των ακμαίων του ευρυτόμου στις όψιμες περιοχές του Ν. Μαγνησίας (Κανάλια, Ριζόμυλο, Στεφανοβίκειο) καθώς και στις πρώιμες και όψιμες περιοχές του Ν. Λάρισας (όπως Συκούριο, Καλαμάκι, Τύρναβος, Δαμάσι, Δομένικο κλπ), συνιστά με ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας.

Την ποικιλία Texas τσάκισε ο πάγος στο Συκούριο

0
0
Επανάληψη των ψεκασμών στις πρώιμες και όψιμες περιοχές ανά 7-8 ημέρες μέχρι  και την σκλήρυνση του ενδοκαρπίου, συνιστούν οι ειδικοί, τονίζοντας παράλληλα ότι οι ψεκασμοί θα πρέπει να γίνονται κατά τις μεσημβρινές ώρες της ημέρες (που έχουμε την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια και υψηλότερες θερμοκρασίες), διότι τότε έχουμε τη μεγαλύτερη έξοδο των ακμαίων του ευρυτόμου. Όταν ο καιρός είναι ομιχλώδης – νεφοσκεπής και κρύος δεν ψεκάζουμε (λόγω μειωμένης δραστηριότητας του εντόμου)

Όπως διαπιστώνουν οι γεωπόνοι του Κέντρου από τις παρατηρήσεις σε εντομολογικούς κλωβούς υπαίθρου, συνεχίζεται η έξοδος των ακμαίων του ευρυτόμου στις πρώιμες και όψιμες περιοχές των νομών Μαγνησίας και Λάρισας. Έναρξη εξόδου των ακμαίων του ευρυτόμου στις περιοχές Κανάλια, Ριζόμυλο, Στεφανοβίκειο και Καλαμάκι πραγματοποιήθηκε στις 17-20 Απριλίου (με 3-4 ακμαία ανά κλωβό). Έναρξη εξόδου του ευρυτόμου σε περιοχές Συκούριο του νομού Λάρισας στις 24 Απριλίου, (με 3-6 ακμαία ανά κλωβό) και  στις περιοχές Δαμάσι και Δομένικο του νομού Λάρισας στις 24 Απριλίου (με 3-4 ακμαία ανά κλωβό).                 

Αναλυτικότερα εδώ ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία