Όπου και να πάτε στη ζώνη της Νεμέας, θα βρείτε αμπέλια. Στην Αρχαία Νεμέα, τις Κλεωνές, το Γυμνό, το Κούτσι, τον Ασπρόκαμπο, τη Δάφνη, το Ψάρι, το Πετρί, τα Αηδόνια... Κι αν, ακολουθώντας τον δρόμο που πηγαίνει από Αηδόνια για Ψάρι, ανεβείτε ψηλά και φτάσετε στην άκρη του Ολίγυρτου Όρους, θ’ αγναντέψετε τον καταπράσινο κάμπο σ’ όλο του το μεγαλείο. Με ατέλειωτες σειρές από αμπέλια να σκαρφαλώνουν τις πλαγιές. Ανάμεσά τους τα οινοποιεία, συνεχώς αυξάνονται, μιας και η ζώνη συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων οινοποιών, πολλοί από τους οποίους δραστηριοποιούνται και σε άλλες περιοχές.
Δεν είναι υπερβολή να θεωρήσουμε ότι η Νεμέα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει την αφρόκρεμα της ελληνικής οινοπαραγωγής, με αποτέλεσμα τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ετικετών σε όλα τα επίπεδα τιμών. Το επόμενο βήμα -που όπως και στη Νάουσα συζητιέται έντονα- είναι η δημιουργία αμπελουργικών υποζωνών που θα κατοχυρωθούν νομοθετικά ως διακεκριμένης ποιότητας.
Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI '96, την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 θα βρίσκεται ο οινολόγος και οινοποιός Γιάννης Παρασκευόπουλος από το Κτήμα Γαία και ο επίκουρος καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ Στέφανος Κουνδουράς.
Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2014 – 2015 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του ατμοσφαιρικού The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, τηλ. 2310 017000).
Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 888311 ή στο info@wineplus.gr.