BACK TO
TOP
Καλαμπόκι

Μαζί με την εκκαθάριση η ΕΒΟΛ κλείνει καλαμπόκι με τιμή 33 λεπτά

Επιπλέον 2 λεπτά το κιλό έρχεται να συμπληρώσει στην τιμή καλαμποκιού η ΕΒΟΛ, διαμορφώνοντας τελικά την τιμή κλεισίματος του προϊόντος στα 33 λεπτά το κιλό στον παραγωγό.

Kalampoki-xeri

3249
0

Με νέα ανακοίνωση, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός του Βόλου, ορίζει στα 2 λεπτά του ευρώ την εκκαθάριση στα καλαμπόκια που παραδόθηκαν το προηγούμενο διάστημα και για τα οποία οι παραγωγοί έλαβαν προκαταβολή 31 λεπτών το κιλό.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που έρχεται να επικυρώσει την ανοδική πορεία που συντελείται τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην εγχώρια αγορά καλαμποκιού, με τις τιμές να προσεγγίζουν και στα υπόλοιπα παραγωγικά κέντρα τα 33 λεπτά το κιλό, ωστόσο μέχρι στιγμής, η κίνηση του ιστορικού συνεταιρισμού γίνεται σημείο αναφοράς και καταλύτης διευκόλυνσης της ανόδου σε ζώνες όπου το εμπόριο ακόμα επιβάλει ισχυρές αντιστάσεις στην άνοδο, πιέζοντας τις τιμές παραγωγού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΒΟΛ, αναφορικά με το σιτάρι, «τη δεδομένη χρονική στιγμή οι συνθήκες δεν ευνοούν την πώλησή του. Παρακολουθείται καθημερινά η διαμόρφωση των τιμών και θα πωληθεί, μέσω διαγωνισμού, όταν οι συνθήκες καταστούν ευνοϊκές.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΒΟΛ έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου αποφάσισε τη χορήγηση συμπληρωματικής τιμής στους παραγωγούς που παρέδωσαν καλαμπόκι στον Συνεταιρισμό, η οποία θα ανέρχεται στο ποσό των 0,02 λεπτών ανά κιλό.

Έτσι η τελική τιμή για το καλαμπόκι, μετά και την ήδη χορηγηθείσα προκαταβολή των 0,31 λεπτών, διαμορφώνεται στο ποσό των 0,33 λεπτά ανά κιλό.

Αναφορικά με το σιτάρι: Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι συνθήκες δεν ευνοούν την πώλησή του. Παρακολουθείται καθημερινά η διαμόρφωση των τιμών και θα πωληθεί, μέσω διαγωνισμού, όταν οι συνθήκες καταστούν ευνοϊκές.

Βασικό μέλημα είναι να δοθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμπληρωματική τιμή στους παραγωγούς».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία