BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Ανησυχίες κτηνοτρόφων για τη διάρκεια ζωής στο γάλα

Για την επαναφορά του θέματος επέκτασης του χρόνου ζωής του φρέσκου, νωπού παστεριωμένου γάλακτος από τις πέντε ημέρες που είναι σήμερα ανησυχούν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι. Μάλιστα, φοβούνται ότι η συζήτηση θα ανοίξει από την πίσω πόρτα, και προειδοποιούν πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα απαντήσουν με πρωτοφανείς δυναμικές κινητοποιήσεις, καθώς, όπως εκτιμούν, θα βάλει σε περιπέτειες με απρόβλεπτες συνέπειες την ελληνική κτηνοτροφία.

Ανησυχίες κτηνοτρόφων για τη διάρκεια ζωής στο γάλα

4
0

«Σε σύσκεψη που είχαμε τις προηγούμενες μέρες στο Υπουργείο Ανάπτυξης μας δηλώθηκε από την πολιτική ηγεσία του ότι η πιθανότητα αύξησης των ημερών διάρκειας ζωής για το νωπό γάλα θα επανεξεταστεί», είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας κ. Παναγιώτης Πεβερέτος, προσθέτοντας πως «οι πληροφορίες λένε πως θέλουν, μάλιστα, να βάλουν την Τρόικα μπροστά και με πρόσχημα αυτούς να πάνε στην αρχή το όριο στις 7 και μετά στις 10 ημέρες». Κάτι τέτοιο, όμως, όπως είπε ο ίδιος, θα είναι η πλήρης καταστροφή της ελληνικής αγελαδοτροφίας και «καλά θα κάνουν να μην το αποπειραθούν, γιατί θα μας βρουν μπροστά τους με δυναμικές κινητοποιήσεις, που ούτε μπορούν να φανταστούν».

Ανάλογες προειδοποιήσεις εκτόξευσε ο επικεφαλής του ΣΕΚ και σε σχέση με τα σήματα ελληνικότητας που επιθυμεί να χορηγεί το Υπουργείο Ανάπτυξης σε προϊόντα που είναι ελληνικής παραγωγής και μεταποίησης, αφήνοντας να εννοηθεί πως πίσω από την έγερση τέτοιων αιτημάτων κρύβονται πολυεθνικές και στο χώρο του γάλακτος που θέλουν να φέρνουν γάλα και άλλα προϊόντα από το εξωτερικό και απλώς να τα συσκευάζουν στη χώρα μας. Το θετικό πάντως, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, είναι ότι το υπουργείο δέχθηκε πρόταση του ΣΕΚ, ώστε, τουλάχιστον, τα εν λόγω σήματα για τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα που έχουν να κάνουν με τον αγροδιατροφικό τομέα, να τα δίνει ο ΕΓΛΟ Δήμητρα και μένει να φανεί, τώρα, εάν θα ληφθεί υπόψη και το έτερο αίτημα του ΣΕΚ για τη χρήση αμιγώς ελληνικών προϊόντων.

Τα ανωτέρω αναφέρθηκαν στο πλαίσιο της ειδικής ημερίδας για το «σήμερα και το αύριο» της ελληνικής γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας και για το αν υπάρχει ή όχι οικονομική ανάπτυξη χωρίς την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα που οργάνωσε το περασμένο Σάββατο 15 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, ο ΣΕΚ και η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδος.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda του Σαββάτου, που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία