BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Εξαγωγή σκληρού στα 320 ευρώ FOB λιμάνι μας

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου, η εξαγωγή παραµένει στα 320 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας για τα χαµηλής ποιότητας σιτάρια, επίπεδα στα οποία έχουν σηµειωθεί κάποιες πωλήσεις.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

725
0

Ειδικά για τις χαµηλές ποιότητες δεν φάνηκε να υπάρχει προοπτική για καλύτερες τιµές και επακόλουθα αρκετοί έµποροι αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν. Τα ποιοτικά σιτάρια, επειδή είναι και λίγα φέτος πιάνουν καλύτερες τιµές, περί των 335 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε µύλο. 

Στα σκληρά σιτάρια, δεν υπήρξαν αλλαγές στη νέα λίστα τιµών της Φότζια. Για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 380-385 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 50% και πρωτεΐνη 11% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 365-370 ευρώ ο τόνος. Έχει µειωθεί η διαθεσιµότητα σκληρού από την Τουρκία, δεδοµένου ότι οι εξαγωγές σκληρού από την Τουρκία ακούγεται ότι έχουν φτάσει στο επίπεδα των 1,1 εκατ. τόνων, µε κύριο προορισµό την αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, µε αποτέλεσµα να στενεύουν τα περιθώρια για περισσότερες εξαγωγές, λόγω διαθεσιµότητας.  Στον Καναδά οι τιµές προσπαθούν δειλά να ανακάµψουν, ενώ στη Γαλλία οι τιµές είναι σταθερές εδώ και έναν µήνα και κυµαίνονται στα 370 ευρώ ο τόνος. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία