BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Διορθώνει η εξαγωγή σκληρού, ίδια η Φότζια

Στην ελληνική σοδειά σκληρού σίτου βλέπουµε µια µικρή διόρθωση τιµών στην εξαγωγή. Ενώ µέχρι πρότινος οι Ιταλοί αγοραστές πλήρωναν µέχρι 340-345 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας, πλέον οι τιµές τους κυµαίνονται στα 330 ευρώ ο τόνος FOB, επίπεδα στα οποία σηµειώθηκαν νέες πωλήσεις. Στην τοπική αγορά οι µύλοι αγοράζουν τα καλά φετινά σκληρά γύρω από τα 350 ευρώ ο τόνος παραδοτέα στον µύλο.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

967
0

Γενικότερα παγκοσµίως φαίνεται να σταθεροποιούνται οι τιµές και ίσως σε µερικές σοδειές παρατηρείται ένα µικρό πτωτικό γύρισµα. Στον Καναδά οι τοπικές τιµές είναι λίγο χαµηλότερες σε σχέση µε την προηγούµενη εβδοµάδα, χωρίς όµως να µπορούµε να ισχυριστούµε πως η τάση είναι πτωτική. 

Στα σκληρά σιτάρια, δεν υπήρξαν αλλαγές για άλλη µια εβδοµάδα στη νέα λίστα τιµών της Φότζια. Για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 380-385 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 50% και πρωτεΐνη 11% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 365-370 ευρώ ο τόνος. Κατόπιν της τελευταίας αγοράς την Τυνησίας δεν υπάρχουν ιδιαίτερα νέα στο παγκόσµιο εµπόριο, ενώ δεν αποκλείεται να δούµε και την Αλγερία σύντοµα να αγοράζει. 

Για τα µαλακά σιτάρια σηµειώθηκε µία απότοµη πτώση στην αρχή της εβδοµάδας και στη συνέχεια ανάκαµψη, λόγω της σηµαντικής πτώσης του δολαρίου. Παράλληλα, η ανοδική αντίδραση που ακολούθησε στα µέσα της εβδοµάδας θεωρήθηκε και τεχνική, δεδοµένου ότι οι τιµές έφτασαν σε χαµηλά επίπεδα, τα οποία είχαµε να δούµε από τον Αύγουστο του 2020. 

Στη Γαλλία, τέλος, οι τιµές διαπραγµατεύονται στα 225 ευρώ ο τόνος και δεν µπόρεσαν να ανακάµψουν, καθώς το ευρώ έχει ενισχυθεί σηµαντικά τελευταία έναντι του δολαρίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία