BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Χωρίς αλλαγές στις τιμές εξαγωγής το σκληρό σιτάρι

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου δεν σηµειώθηκαν για την ώρα αλλαγές στις τιµές εξαγωγής, παρά την υποσχόµενη τιµή αγοράς την Τυνησίας την προηγούµενη εβδοµάδα.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

627
0

Τα επίπεδα που κυκλοφορούν για τα λιγοστά καλά φετινά σιτάρια κυµαίνονται στα επίπεδα των 335-340 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας. Παράλληλα, κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων παραδοσιακά η δραστηριότητα µειώνεται καθώς οι περισσότεροι αγοραστές βρίσκονται εκτός γραφείων. Στο εσωτερικό, οι τοπικοί µύλοι κάνουν τα τελευταία µαζέµατα τώρα που πλησιάζουµε στο τέλος του έτους, οπότε και οι νέες αγορές αναβάλλονται για τον Ιανουάριο.

Στα σκληρά σιτάρια, για 8η εβδοµάδα οι τιµές στη λίστα της Φότζια παρέµειναν αµετάβλητες. Για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 380-385 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 50% και πρωτεΐνη 11% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 365-370 ευρώ ο τόνος. Στον Καναδά, οι τιµές σταδιακά διορθώνουν, ενώ ο ρυθµός εξαγωγών «πέφτει». Μην ξεχνάµε πως  η τελευταία αγορά της Τυνησίας δεν φαίνεται να καλύπτεται µε καναδικά σιτάρια, δεδοµένου ότι αυτά προσφέρονται σε υψηλότερα επίπεδα τιµών.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, δεν υπήρξαν ιδιαίτερες µεταβολές στα µαλακά σιτάρια, σε αντίθεση µε τα καλαµπόκια στα οποία σηµειώθηκε σηµαντική πτώση. Σε σχέση µε την ευρωπαϊκή αγορά, τα µαλακά σιτάρια στην Αµερική έχουν καλύτερη πορεία καθώς οι τελευταίες πωλήσεις / εξαγωγές ήταν ικανοποιητικές, ενώ παράλληλα το δολάριο εξασθένησε. Στη Γαλλία, λόγω των εορτών τα πράγµατα είναι υποτονικά όσον αφορά τη ζήτηση, ενώ παράλληλα κάποιοι τελευταίοι διαγωνισµοί καλύφθηκαν από µαλακά της Ρωσίας, επιβεβαιώνοντας για άλλη µια φορά την ανταγωνιστική τους τιµή.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία