BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Ξεκίνησαν οι προπωλήσεις νέας σοδειάς βάµβακος

Παρά την υψηλή µεταβλητότητα των τελευταίων συνεδριάσεων οι τιµές για τα συµβόλαια Μαΐου 24 παραµένουν πάνω από τα 90 σεντς και σύµφωνα µε τους αναλυτές τα 89 σεντς αποτελούν πολύ σηµαντικό σηµείο αντίστασης, εφόσον το χρηµατιστήριο διορθώσει.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

629
0

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Όλη η αγορά αναµένει τη νέα έκθεση για τις προθέσεις σποράς των Αµερικανών παραγωγών. Εφόσον οι καλλιεργούµενες µε βαµβάκι εκτάσεις αυξηθούν πάρα πολύ, το πιθανότερο είναι να πιεστούν οι τιµές των φετινών µηνών (Μάιος και Ιούλιος) καθώς όποιος θα έχει στοκ στα χέρια του θα θελήσει να το ξεφορτωθεί άµεσα, µια που θα έρχεται µια µεγάλη νέα σοδειά το φθινόπωρο.  

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Αφορµή για ένα δυνατό κύµα προπωλήσεων της νέας σοδειάς στάθηκε το πρόσφατο συνέδριο βάµβακος στη Βρέµη. Η πλειονότητα των εκκοκκιστών αντιλήφθηκε τη δυσκολία των αγοραστών να ακολουθήσουν τις παλιότερες προσφορές τους, αποφασίζοντας να έρθουν πιο κοντά στις τιµές των αγοραστών. Παράλληλα και οι εµπορικοί οίκοι ανέβασαν τα επίπεδα που µπορούν να πληρώσουν, µε αποτέλεσµα να κλειστούν περί τους 8.000 τόνους νέας σοδειάς σε πριµ 2-3 σεντς ανά λίµπρα επί των χρηµατιστηριακών τιµών. Για τα φετινά αποθέµατα, τα οποία εξακολουθούν να είναι πολλά, σηµειώνονται κάποιες µικρές κυρίως πωλήσεις προς κάλυψη άµεσων αναγκών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία