BACK TO
TOP
Green reports

Οι ουρανοί ανήκουν στην ελαιοκράμβη

Την πρόκληση ενός νέου ανοδικού καναλιού αντιμετωπίζει και πάλι η διεθνής τιμή της ελαιοκράμβης, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ανεξάρτητου οργανισμού προβλέψεων για τα έλαια, Oil World, η παραγωγή στην Ευρώπη, η οποία είναι και ο μεγαλύτερος καταναλωτής παγκοσμίως, αναμένεται να είναι μικρότερη των αρχικών εκτιμήσεων.

Οι ουρανοί ανήκουν στην ελαιοκράμβη

0
0

Σύμφωνα με την έκθεση, η ευρωπαϊκή παραγωγή ελαιοκράμβης αναμένεται να διαμορφωθεί στους 19,8 εκατ. τόνους, υποχωρώντας σε χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχικές εκτιμήσεις των 20,2 εκατ. τόνων. «Η μειωμένη παραγωγή ελαιοκράμβης στην Ε.Ε. είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει μοχλό ανοδικών τάσεων για τις τιμές της, διευρύνοντας μάλιστα τη διαφορά τους σε σύγκριση με τις τιμές της σόγιας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η νέα τροπή, όσον αφορά την ευρωπαϊκή παραγωγή, δόθηκε από την σημαντική μείωση της παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού εκτιμάται πως ήδη 2 εκατ. στρέμματα ελαιοκράμβης έχουν εγκαταλειφθεί από τους παραγωγούς. Συνολικά η βρετανική παραγωγή υπολογίζεται στους 1,8 εκατ. τόνους, σημαντικά χαμηλότερη από τους 2,56 εκατ. τόνους που είχαν παραχθεί πέρυσι, αφού αρκετές φυτείες δεν κατάφεραν να ανακάμψουν από τη σφοδρότητα του χειμώνα, παρά τη σχετική ικανότητα των φυτών. Οι τιμές της ελαιοκράμβης στη διεθνή αγορά διαμορφώνονται στα επίπεδα των 431 ευρώ ο τόνος στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων στο Παρίσι, ακολουθώντας μια σταθερή πορεία τους τελευταίους δύο μήνες.  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία