BACK TO
TOP
Green reports

Κομβικές οι επιδοτήσεις για την ανάπτυξη των φ/β λέει η Navigant Research

Τα διασυνδεδεμένα στο δίκτυο φ/β δεν μπορούν να αναπτυχθούν κερδοφόρα χωρίς οικονομική υποστήριξη υποστηρίζει με ανάλυση της η Navigant Research. Ο τίτλος της ανάλυσης είναι «Navigant Analysis of Worldwide Markets for Solar products and Five-Year Application Forecast 2011/2012» και αναφέρεται στον κλάδο των φ/β.

Κομβικές οι επιδοτήσεις για την ανάπτυξη των φ/β λέει η Navigant Research

2
0
Σημείο κλειδί στην ανάλυση για το μέλλον των φ/β είναι οι επιδοτήσεις, ενώ κατά πάσα πιθανότητα στις παραδοσιακές πηγές ενέργειας θα συνεχιστεί η επιδότησή τους, τα φ/β εντούτοις δεν θα είναι σε θέση να επιτύχουν την πολυαναμενόμενη ισοτιμία δικτύου χωρίς την ύπαρξη χρηματοδότησης.      

Σύμφωνα με την ανάλυση κατά την πενταετία 2006-2011, η αύξηση των διασυνδεδεμένων φ/β σε ετήσιο επίπεδο έγινε βάσει εξολοκλήρου των προγραμμάτων feed in tariff.

Κατόπιν όμως των δραστικών μειώσεων στις επιδοτήσεις ειδικά στη γερμανική και στην ιταλική αγορά, οι επενδύσεις στα φ/β έχουν καταστεί σχετικά ασταθείς.  

Οι συγγραφείς της έκθεσης Paula Mints και Jessica Donnell επισημαίνουν πως χωρίς οικονομικά κίνητρα η ανάπτυξη των φ/β δεν μπορεί να είναι κερδοφόρος.

Επίσης σαν επακόλουθο της μείωσης των τιμών παρατηρείται η εμφάνιση προϊόντων χαμηλής ποιότητας συστημάτων που βρίσκονται σε πειραματικό επίπεδο και δεν έχουν περάσει από τους απαραίτητους ελέγχους πριν διατεθούν στην αγορά.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία