BACK TO
TOP
Green reports

Η Renault φιλοξενεί φ/β στις στέγες των εγκαταστάσεών της

Φωτοβολταϊκά συστήματα συνολικά 59 MW εγκαινίασε η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία στις στέγες έξι γαλλικών της μονάδων παραγωγής.

Η Renault φιλοξενεί φ/β στις στέγες των εγκαταστάσεών της

1
0

Οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις της Renault θα μειώσουν κατά 200 τόνους τις εκπομπές CO2 που εκπέμπονται ετησίως από την παραγωγή ηλεκτρικών κινητήρων, τα οποία είναι ισοδύναμα με 550 ταξίδια κάνοντας τον γύρο του κόσμου με ένα εσωτερική καύσεως όχημα εκπέμποντας κατά μέσο όρο 100g/km CO2.

Ττo σύστημα αποδεικνύει παράλληλα την τεχνογνωσία της εταιρείας στον τομέα των ΑΠΕ. Πολλοί οίκοι αξιολόγησης έχουν κατατάξει τη Renault σε μια από τις «πράσινες εταιρείες» από άποψη καλύτερης διαχείρισης του περιβάλλοντος. Σημειώνεται ότι εμπνευστής του έργου είναι η Renault ενώ λειτουργικοί διαχειριστές του είναι οι εταιρείες Gestamp Solar και Coruscant.

Οι ηλιακοί συλλέκτες έχουν ήδη εγκατασταθεί σε έξι περιοχές της Renault, στη Douai, στη Maubeuge, στη Flins, στη Batilly, στη Sandouville και στη Cléon καθώς θα παράγονται 52.600 MWh ενέργειας ετησίως, με σκοπό για να καλύψουν τις ανάγκες 15.000 ανθρώπων.

Πηγή: Greenbusiness.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία