BACK TO
TOP
Business

Δύο διακρίσεις για τις πρακτικές αειφόρου ανάπτυξης της Coca-Cola 3Ε

Η δέσμευση της Coca-Cola Τρία Έψιλον για καινοτομία με την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών αειφόρου ανάπτυξης στη λειτουργία και τα προϊόντα της, αναγνωρίστηκε με 2 σημαντικές διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δύο διακρίσεις για τις πρακτικές αειφόρου ανάπτυξης της Coca-Cola 3Ε

0
0

Διάκριση στα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον»  για τη φιάλη του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ με 24% λιγότερο PET. και  Ευρωπαϊκή πιστοποίηση για τη διαχείριση νερού – η μονάδα του Αιγίου είναι η πρώτη στον κλάδο τροφίμων & ποτών που λαμβάνει το European Water Stewardship (ΕWS).

Πιο συγκεκριμένα περί των βραβείων,  τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον απονέμονται κάθε 2 χρόνια από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment) και διοργανώνονται στην Ελλάδα από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ). Τα βραβεία αναδεικνύουν βέλτιστες πρακτικές όπως τη σύνδεση της καινοτομίας με την οικονομική βιωσιμότητα, την αειφόρο ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την κυκλική οικονομία. Η εταιρία επιβραβεύτηκε για την μειωση του πλαστικού της φιάλης,  η οποία συμβάλει αποτελεσματικά στη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων κατά 23,81% και παράλληλα με τον ειδικό σχεδιασμό της βοηθά στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων.

Ο ευρωπαϊκός θεσμός European Water Partnership αξιολογεί και πιστοποιεί τις βιώσιμες πρακτικές διαχείρισης νερού. H μονάδα του Αιγίου, όπως προαναφέρθηκε,  έλαβε Χρυσή Διάκριση (Gold  Certification) με επίτευξη 100% στους 49 δείκτες του EWS, ενώ είναι μόλις το δεύτερο εργοστάσιο στη χώρα μας που πιστοποιείται. Μέσα στο 2016 θα ολοκληρωθεί και η πιστοποίηση της μονάδας Σχηματαρίου.

Σχετικά με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ

Προϊόν της Coca – Cola Τρία Έψιλον, με ε σταθερή παρουσία εδώ και 27 χρόνια,  εμφιαλώνεται από το 1989 στην περιοχή του Αιγίου Αχαΐας, κάτω από συνθήκες αυστηρών ελέγχων. Η άριστη ποιότητά του διασφαλίζεται μέσω της πλήρους καθετοποίησης της παραγωγικής διαδικασίας και της πιστοποίησης των εγκαταστάσεων από τον ανεξάρτητο φορέα Lloyd’s.  Διατίθεται σε γυάλινη φιάλη του 1lt, PET των 500ml, 1lt και 1,5lt, καθώς και σε πολυσυσκευασίες (6x1,5lt και 12x500ml).

Tο 2005 λανσάρεται το πρώτο Φυσικό Μεταλλικό Νερό που απευθύνεται σε παιδιά «ΑΥΡΑ Bloom»  και διατίθεται σε πέντε διάφανες χρωματιστές συσκευασίες των 330 ml και πολυσυσκευασία (6x330ml). Το 2006, λανσάρεται επίσης το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ Active Cap σε εργονομικό μπουκάλι των 750ml που εφαρμόζει τέλεια στο χέρι και εύχρηστο καπάκι για εύκολη μεταφορά και ελεγχόμενη κατανάλωση. Με προσανατολισμό την καινοτομία και την αειφόρο ανάπτυξη το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ υποστηρίζει με δράσεις τόσο την κοινωνία όσο και το περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες : www.avrawater.gr www.facebook.com/avrawater.gr  www.youtube.com/avrawater

Σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC και εδώ και 47 χρόνια αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Με 25 γραμμές παραγωγής και μονάδες διανομής, ανα την Ελλάδα, παράγει και εμπορεύεται τόσο τα προϊόντα της The Coca-Cola Company (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Powerade, Nestea, illyissimo και τα mixers Schweppes), όσο και τα προϊόντα που έχει αναπτύξει ως εταιρία (Amita, Frulite και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ), τα snacks TSAKIRIS, ενώ επίσης διανέμει τα ενεργειακά ποτά Monster. Προσφέρει επίσης   ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αλκοολούχων ποτών, που περιλαμβάνει προϊόντα των οίκων Edrington, Ισιδώρου Αρβανίτου,  Brown-Forman και Gruppo Campari.

Περισσότερες πληροφορίες :  www.coca-colahellenic.gr  www.facebook.com/CocaCola3E

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία